2021 tediyesi kurban bayramı öncesi yatacakmı?

Kamuda çalışan işçilere 6772 sayılı kanuna göre yıl içinde 4 adet tediye ödenmektedir. İşçilere ödenecek olan tediyeler Cumhurbaşkanlığı kararı ile ödenmektedir. 2021 yılının 1 ve 2 tediyelerine ilişkin cumurbaşkanlığı kararı yayınlanmış ancak 3 ve 4 . taksitlere ilişkin karar hala yayınlanmamıştır.

Geçmiş senelere bakıldığında ilave tediyenin 3. taksiti temmuz veya ağustos ayları içinde ödenmektedir. Bu yıl kurban bayramının temmuz ayının 20 sinde olduğu düşünüldüğünde 2021 temmuz tediyesinin kurban bayramı öncesi ödenmesi beklenmektedir.

Ancak 2021 işçi tediyesinin kurban bayramı ödenebilmesi için Cumhurbaşkanlığı kararının yayınlanması gerekmektedir.

İkinci tediye ödemesi ramazan bayramına sayılı gün kala 11 Mayıs tarihinde hesaplara yatmıştı. Yılın ilk yarısı içerisinde tediye ödemeleri tamamlanırken kalan 26 günlük kısım da yılın ikinci kısmın da verilecek.

2022 yılında ödemesi yapılacak ilave tediye miktarları belli oldu. "Tediye 2022 Tarihleri Miktarları Tablosu Resmi Gazete Yayımlandı!" başlıklı haberimizden tediye miktarlarını ve ödeme tarihlerini öğrenebilirsiniz. 

Her taksit sırasında 13 günlük olarak verilen ödemenin ilk taksiti 29 Ocak tarihinde verilmişti.

Tediye ne demek?

Tediyenin kelime anlamı "Para vb. bir şey verme, ödeme" . İlave tediye ise ek ödeme demek.

Tediyeyi kimler alabilir?

"Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkında Kanun" düzenlemesinin;

"Umumi, mülhak ve hususi bütçeli dairelerle mütedavil sermayeli müesseseler, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bağlı teşekküller, 3460 ve 3659 sayılı kanunların şümulüne giren İktisadi Devlet Teşekkülleri ve diğer bilcümle kurum, banka, ortaklık ve müesseselerinde müstahdem olanlardan İş Kanununun şümulüne giren veya girmiyen yerlerde çalışmakta olan ve İş Kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimselere, ücret sistemleri ne olursa olsun, her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılır. "

Maddesi uyarınca, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi