Maaş ve ek ödeme olarak 2 farklı kalemde ödeme alan sözleşmeli sağlık yöneticileri taban ve teşvik uygulamasının ardından düşük ücretlerini gündeme getirmişlerdi.

Emsali memurlara göre hatta bazı branşlarda onlardan bile daha düşük ücret alıyoruz diyerek feryat figan sendika başkanlarının kapılarını çalan sözleşmeli sağlık yöneticilerini sevindiren gelişme yaşanıyor.

Edinilen bilgiye göre; taban ve teşvik ek ödemeleri sonrasında yönetimsel sorun yaşamamak isteyen Sağlık Bakanlığı yönetici maaşlarına iyileştirme yapılmayı planlıyor.

Yapılacak düzenlemeye göre; bir sağlık tesisinde ortalama uzman doktor kaç bin lira ücret alıyorsa sözleşmeli Başkan, Başhekim de uzman doktordan daha az ücret almayacak. Sözleşmeli yöneticilerin ücretlerinin uzman doktorların maaşından düşük olmayacak şekilde planlama yapıldığı ileri sürüldü.

Diğer taraftan sağlık lisansıyeri bir hemşirenin aldığı maaş, taban ve teşvik ödemelerinin toplamı kaç lira tutuyorsa hastane müdürü ve Sağlık il Müdürlüklerinde neyin uzmanı olduğu belli olmayan branştaki sözleşmelilerin de aynı oranda ücret alacakları iddia edildi.

Sözleşmeli sağlık yöneticileri için ücretlerinde yapılması planlanan düzenlemenin 694 sayılı KHK üzerinden gerçekleştirilmesi bekleniyor.