Herhangi bir sınava tabi tutulmadan, müracaata gerek duyulmayan, görev yaptıkları esnada başarısız karne puan almalarına rağmen, basında çıkan tüm olumsuz haberlere rağmen, mahkemeleri olmasına rağmen, müfettiş raporu ile görevlerine son verilmesine rağmen Sağlık Bakanlığının mutlu tayfası sözleşmeli yöneticiler sosyal medyanın yine gündeminde.

CHP Milletvekili Doktor Ali Fazıl Kasap tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan sözleşmeli idareci bordrolarının yenileri yayınlanmaya devam ediliyor.

Sağlıkla ilgili bazı kanunlarla 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname de değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile beraber yeniden gündeme gelen sağlık çalışanlarının maaş ve ödemelerindeki düşük ücretler tepki toplamaya devam ediyor.

“Sağlık Bakanlığında sayıları yaklaşık 10 bini bulan ayrıcalıklı olarak tarif edilen “mutlu tayfa” hakkında Vekil Kasap yaptığı paylaşımda hepimiz yoksulluk sınırının altında ve KARANLIKTAYIZ ifadelerine yer verildi. 

Milletvekili Kasap ayrıcalıklı tayfaya verilen maaşları Bakanlığın hekimlere neden vermediğini eleştirerek “isteyince oluyor” açıklamasında bulundu.

Kasap yaptığı paylaşımda Sağlık Komisyonu toplantısında hekim ve sağlık çalışanlarımız için mücadelemiz sürüyor dedikten sonra sözleşmeli yönetici maaşlarını paylaşarak “bu maaşları verebilen Bakanlık hekimlere neden maaş iyileştirmesi yapmaz... İsteyince oluyor” ifadesini kullandı.