Sağlık lisansiyeri olarak bu unvanlardaki kadrolarda görev yapanlar, özlük haklarının düşük belirlendiğinden yakınırken, özellikle de 1 inci derecede 3000 olan ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmek suretiyle emeklilik haklarında iyileştirme yapılmasını beklemektedirler.

Devlet memuriyetine giriş seviyesi 8/1 olan “Fizyoterapist” ve “Fizikoterapist”ler, görev yaptıkları yerlerden kaynaklı olarak ek tazminat ödemelerinden de yararlanabilmektedirler.

Bu kapsamda, her derece/kademe ve kıdem yılındaki Fizyoterapist ve Fizikoterapist kadro unvanlı Devlet memurlarının, 2020 yılının ilk yarısında alacağı aylık net maaş miktarları ile ilgili olarak hazırlanan Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Fizyoterapist ve Fizikoterapist aylık net maaşı (2020 yılının ilk yarısında)

NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Çalışılan yer, kurum ve hizmet bölgesinden kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.

*Sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri ile yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.

*Tabloda hizmet süreleri 12 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.

*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.

Editör: Haber Merkezi