Dünyada meydana gelen ekonomik gelişmelerin ardından enflasyon oranlarında yaşanan artışlar sonrasında yeni yapılan maaş promosyon sözleşmeleri de bu verilere göre yapılıyor.

Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren banka maaş promosyonları yeni dönemde önemli rakamlara ulaştı.

Banka maaş promosyon ödemelerinde bu yıl içerisinde bilinen en yüksek rakam Anadolu Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Bankası arasında imzalanan sözleşme oldu. Yapılan sözleşmeye göre Anadolu Üniversitesi çalışanlarına TEB bankası 3 yıllık süre için 41.500 TL ödeme yapacak.

Bu gelişmenin ardından geçen yıl ve öncesinde yapılan promosyon sözleşmeleri ile yeni yapılan promosyon sözleşmeleri arasında önemli fark oluştu.

Yeni promosyon anlaşmaları 40.000 TL rakamlarına ulaşırken geçtiğimiz yıllarda yapılan promosyon anlaşmaları ise 5000 TL civarında kaldı.

Bu durum banka maaş promosyonları arasında önemli bir adaletsizliğe yol açarken bu konudaki çözüm arayışları devam ediyor.

Hafta sonunda Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede banka maaş promosyonları ile ilgili memurların talebini dile getirdiği açıklanmıştı.

Diğer taraftan edinilen bilgiye göre; 3 Kamu Bankası’nın maaş promosyonlarının güncellenmesi konusunda çalışma başlattı öğrenildi.

Türk Büro Sen Sendikası‘ndan yapılan açıklamada “Banka promosyonlarının günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi için yapmış olduğumuz girişimler sonucunda, 3 kamu bankasının bir çalışma başlattığı bilgisi Sendikamıza ulaşmıştır. Konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz.” denildi.