Sağlıkta çalışanların gönüllerini almak lâzımdır.

Sağlıkta çalışanlar beklentilerinin karşılanmaması durumunda günden güne kaybolan güvenleri sayesinde büyük bir güvensizliğe sürüklenmektedirler. Memurun ek protokolü yanında, sağlıkta çalışanların tamamını kapsayacak hâk edişleri getirilmelidir.

Hekimlerimız istifa ediyorlar, istifalar memnuniyetsizlik getiriyor. İstifalar hekimlerimızın dışında ki branşlara da sıçrayabilir. Sağlıkta çalışanlar bir çıkış yolu arıyorlar. Kurumlar arası geçiş hakkı verilse sağlıkta personel kalmayacak, unvan değişikliği sınavlarında veri hazırlama, şef, sosyal çalışmacı vesaire kadrolarına geçmek isteyen sağlıkçı sayısı az değildir.

Sağlıkta çalışanların diğer hizmet kolları ile kıyaslanmaması gerekir. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyen Kanunî Sultan Süleyman bu hakikate parmak basarken, Lokman hekimin oğluna tavsiyeleri sağlık sisteminin manevi, ahlâkî öğretiler kadar önemli olduğuna vurgu yapıyor.

Ebe ana, Hemşire toplumun gözünde farklı yere sahiptir. Cephede sahra hastanelerin de, sıhhiye askeri birliklerin olmazsa olmazıdır.

Köylerimizde el üstünde tutulan, misafir kabul görülen köyün ebesi, öğretmeni, köyde muhtarın imamla beraber yardımcılarıdır. Örfümüzde sağlıkta çalışanlar değerlidir.

Bir kez daha vurgulamak gerekirse; Sağlıkta çalışanlar için ekstra ek protokol talep edilmelidir.

Likapa