Sağlıkta varolan bir çok adaletsizliğe yenisini ekleyen bu uygulama sonrasında özellikle SES sendikası tarafından birçok hastanede basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamalarda adaletsiz döner sermaye protesto edilirken, Facebook gruplarında kuracakları derneğin alt yapısını oluşturmak isteyen simsarlar tarafından SES sendikasının eylemlerini kendilerine mal etmekten imtina etmediler. Sendika tarafından yapılan eylemlerin özellikle fox tv ana haber bülteninde ekrana getirilmesinin ardından simsarlar, bu haberleride kendilerine mal etmeden utanmadılar maalesef. Yapılan haksız ek ödeme uygulaması başta olmak üzere toplu sözleşme masasından sıfır kazanımla kalkan sağlık çalışanlarının sırtından MAKAM kazanma sevdasına düşen simsarların gerçek yüzlerini çok yakında ortaya dökeceğimizi de bu vesileyle dile getirmiş olalım.

Salgında virüs kapan sağlık personeli sayısı bundan tam bir ay önce resmi olarak Bakan KOCA tarafından 7 bin 48 olarak açıklanmıştı. Muhtemelen bu sayı bugün 10 bin bandını geçmiştir. Virüs nedeniyle doktorundan hasta kayıt görevlisine kadar dünya üzerinde onlarca sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Sağlık Çalışanlarının bu fedakar çalışmaları toplumun tüm kesimleri tarafından takdir topladı. Canla başla görev yapan sağlık çalışanlarına tüm sağlık teşkilatını kapsayacak şekilde geçici tavan ek ödemesi değil, seyyanen maaşlarına zam yapılarak, sabit ödemelerinin emekliliğe yansıtılması isabetli bir karar olduğu kadar, ailelerinden ayalrca uzakta çalışan sağlık emekçilerinin geç verilmiş haklarının teslimi olacaktır.

Ek ödemelerin tavandan sadece 3 ay ile sınırlandırılarak ödenmesi, güvenlik, temizlik gibi sürekli işçilerin kapsam dışında tutulması, esnek mesai yüzünden fazla mesaileri kesildiği için ciddi anlamda aylık ücretleri azalan personelin mağduriyetinin acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. ve salgın hala bitmedi. Canlar vermeye devam ediyoruz. Her gün yeni sağlık personelleri covid-19 virüsünü kapmaktadır. En son kovid hastası kalana kadar toplumada riks sıfırlanana kadar sağlık çalışanalrı bütün özverileriyle sahada ön safta mücadelelerine devam edeceklerdir. Yapılan adaletsizliklere bir yenisini eklememek, bozulan iş barışına olumlu katkı sağlamak adına Bakanlık bürokratlarının acilen bu konu hakkında çalışma başlatması elzemdir.