Sosyal medya aracılığıyla 2019 yılında aldığı döner sermaye ödemesinin banka ekran görüntüsünüpaylaşan bir sağlık personeli “zaten biz bu döner sermayeyi 2019’da alıyorduk, değişen ne oldu?” diyerek sağlık Bakanlığı’na seslendi.

Eski Hesaplamanız Bundan Daha İnsaflıymış!

2019 yılının mart ayında maaşın üzerine verilen sabit ek ödemesinin üzerine 901 TL döner sermaye aldığını belirten bir personel bordrosunu yayınlayarak “şimdi lütüf mu bu? O eski adaletsiz hesaplamanız bile bundan daha insaflıymış” ifadesini kullandı.

Diğer taraftan birinci basamak sağlık tesislerinde görev yapan personele teşvik ek ödemesi hiç ödenmedi. İkinci basamakta ise ödenecek teşvik tutarları sağlık çalışanları tarafından yetersiz bulundu.

Öte yandan 2018,2019 ve 2020’de hemşire, ebe, sağlık memuru ve teknisyenlere ödenen performans döner sermayesinin şu an ödenen teşvik ödemelerinden daha yüksek olduğu görüldü.

Ayrıca daha önce performans adı altında ödenen döner sermaye tutarlarının ikiye bölünerek taban ve teşvik ödemesi olarak ödendiği personeller tarafından dile getiriliyor.