Eski Genel Başkan Metin Memiş önemli bir konuya dikkat çekerek, yapılması beklenen tek kalem maaş düzenlemesi ile sanki alınan ücretin tamamının emekliliğe yansıyacakmış gibi bir algının sahaya yansıtıldığını belirtti.

Bu durumun çok yanlış bir algı olduğunu belirten Memiş, "tek kalem maaş olduğunda ek ödemeler emekli maaşına yansımayacaktır. Hekimlerin emekli maaşlarında artış yapılacak, lisans mezunu olan sağlık personellerinin maaşlarına da 3600 ek gösterge düzenlemesiyle artış sağlanacak" dedi. 

GÜNÜ KURTARMA AÇIKLAMALARI YAPILIYOR

Hal böyle iken ve verilen sözün içeriği bu kadar açıkken günü kurtarmak adına sağlık çalışanlarını hayal kırıklığına uğratacak cümleleri kullanmanın kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulayan Memiş, "doğruyu anlatmak her zaman erdemliliktir. Mış gibi yapmayın lütfen olur mu? Yoksa çalışanların ne size ne ne bürokrasiye nede siyasete güveni ve inancı kalmıyor." ifadelerini kullandı.

ŞUBE BAŞKANI KAFALARI KARIŞTIRDI

Diğer taraftan Sağlık Sen Şube Başkanı Öz yaptığı açıklama ile kafaları karıştırdı. Öz açıklamasında," Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yapılacak uygulamalara değinerek düzenlemenin emekliliğe yansıyacak olmasının önemli olduğunu söyleyerek, Üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarının da bu düzenlemelerden yararlanacağını" belirtti. Haberin detayları için tıklayınız.