Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu. Söz konusu düzenlemenin detayları netleşirken, yeni düzenlemeler için birkaç kanun teklifinin daha gelebileceği belirtiliyor.

ADALET KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ

Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve tıbbi hatalar nedeniyle sağlık çalışanlarından rücu edilen malpraktis davalarındaki haksızlıkların sona erdirilmesi için Türk Ceza Kanunu’nda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda ve Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından Adalet Komisyonu’na sevk edildi. Kanun teklifiyle, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında ya da görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu da katalog suçlara dahil edilerek uygulayıcı hâkim ve savcılar tarafından görünür hale getiriliyor.

EMEKLİLERE DE İYİLEŞTİRME GELİYOR

Sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirmeye yönelik kanun teklifinin ise yakın süreçte TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Ayrıca TBMM’ye gelmesi beklenen düzenlemede ise sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılması, sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesinin temin edilmesi yer alıyor. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde artışın yapılacağı ifade edilirken, sağlık çalışanlarının ücretlerine yapılacak iyileştirmenin emeklilere de yansıtılabileceği aktarılıyor.

Kaynak: Milli Gazete