Pandemi bitmedi ancak ek ödemeler bitti.

1.Basamak, TSM, Müdürlük gibi yerlerde performans çıkmıyor. 112 acillerde ise çok cüzi miktarlar çıkmaktadır.

Aylık Mahsuplaşma Konusundan resmi yazıdan bir bölüm aşağıdan verilmiştir.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Müsteşarlık Sayı :39608046
Konu : Aylık Mahsuplaşma ... 

Bakanlığımız taşra teşkilatında ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarında görev yapan personelin mali yıl sonunda almış olduğu net ödeme tutarının (maaş + ek ödeme), Bakanlığımız harici diğer kurum ve kuruluşlarda 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi uyarınca ek ödemeden yararlanan hizmet sınıfı, kadro veya pozisyon unvanı, kadro derece ve kademesi, görev yeri, hizmet yılı ve eğitim durumu aynı olanların ek ödeme dahil bir mali yılda mali haklar kapsamında almış olduğu toplam net ödeme tutarı ile kıyaslanması ve söz konusu kıyaslama neticesinde toplam net ödeme tutarının az olması halinde aradaki farkın personele ödenmesi gerekmektedir.

....

Söz konusu ödemelerin yapılmasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği hasıl olmuştur;

Mezkur Toplu Sözleşme Kararının 10 uncu maddesinde açıklanan şekilde yapılacak kıyaslamalarda, Bakanlığımız personeline sabit ek ödeme tutarının üzerinde yapılan ek ödemenin (performansa dayalı ek ödeme) net tutarı toplamının, oluşan farktan düşülmesi gerekmektedir.

Örnek 1: Bakanlığımız kadrosunda bulunan 1/4 derecede lisans mezunu hemşire unvanlı personel ile Bakanlığımız harici diğer kamu kurumunun kadrosunda bulunan 1/4 derecede lisans mezunu hemşire unvanlı personel için 2014 yılında yapılması olağan aylık net ödeme tutarlarının karşılaştırması yapılmıştır. Bakanlığımız personeline sabit ödeme miktarı üzerinde ek ödeme yapılmayan Temmuz döneminde, aşağıdaki tabloda aylık fark ödemesi sütununda görüldüğü üzere gelir vergisinin daha yüksek olmasından dolayı hak ediş oluşmaktadır.

Örnek 2: Bakanlığımız kadrosunda bulunan 7/1 derecede önlisans mezunu ebe unvanlı personel ile Bakanlığımız harici diğer kamu kurumunun kadrosunda bulunan 7/1 derecede önlisans mezunu ebe unvanlı personel için 2014 yılında yapılması olağan aylık net ödeme tutarının karşılaştırması yapılmıştır. Bakanlığımız personelinin sabit ödeme miktarı üzerinde ek ödeme yapılmayan Ağustos döneminde ve sabit üstü yapılan ek ödeme tutarının gelir vergisi farkından daha düşük olduğu Temmuz, Eylül ve Ekim 2014 dönemlerinde aşağıdaki tabloda aylık fark ödemesi sütununda görüldüğü üzere hak edişi oluşmaktadır.

Örnek 3: Bakanlığımız kadrosunda bulunan 1/4 derecede uzman tabip unvanlı personel ile Bakanlığımız harici diğer kamu kurumunun kadrosunda bulunan 1/4 derecede uzman tabip unvanlı personel için 2014 yılında yapılması olağan aylık net ödeme tutarının karşılaştırması yapılmıştır. Bakanlığımız personelinin sabit ödeme miktarı üzerinde ek ödeme yapılmayan Mayıs, Ağustos ve Kasım 2014 döneminde aşağıdaki tabloda aylık fark ödemesi sütununda görüldüğü üzere gelir vergisinin daha yüksek olmasından dolayı hak ediş oluşmaktadır.

YORUMSUZ

Editör: Haber Merkezi