Sağlık personellerine yapılacak tavan ek ödeme miktarları hesaplandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün akşam saatlerinde sağlık personellerine verdiği 3 ay tavan ek ödeme müjdesinin detayları belli oldu. Bakan Koca, sağlık personellerine 3 ay boyunca yapılacak ek ödemelerin tavan fiyattan verileceğini açıkladı. Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ta ödeme için gereken kaynağın ayrıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığında görevli sağlık personellerinin maaşları hesaplandığında  Sabit Maaş, Sabit Ek Ödeme, Performans Ödemesi kalemleri dikkate alınıyor. Sabit maaş ile sabit ek ödemeler, mezuniyet, kadro, dereceye ve hizmet yılına göre hesaplanıyor.  Performans ödemesi ise personelin fiilen çalıştığı ay boyunca, sağlık tesisinin puan ortalaması sonrası dağıtılacak tutar üzerinden hesaplanıyor.  Bir diğer adıyla döner sermaye olarak bu ödeme yapılmaktadır.

Sağlık Tesislerinde görev yapmakta olan sağlık personellerine, sağlık tesisinin o ay ki sağlık tesisi performans puanına ve sağlık tesisi harcamalarına bağlı kalmaksızın, 3 ay boyunca üst tavan olarak döner sermaye ödemeleri yapılacaktır.

Örnek olarak vermek gerekirse 1/4 derece/kademede olan ve lisans mezunu olan bir hemşire, döner sermayeden aylık 1.398 TL ek ödeme alabilecek. 

Lise mezunu olarak sağlık kuruluşlarında görev yapan bir sağlık çalışanına ise 461,64 TL 'lik ek ödeme yapılacak. 

Riskli birimlerde çalışanların ödemeleri daha fazladır.

Editör: Haber Merkezi