Geçtiğimiz seferde sağlık personeline ek ödeme tavandan verilmişti.  Aslan payını doktorların aldığı tavan ek ödemesi kendi içinde de adaletsizliklerle dolu bir sistem.

Meslek lisesi mezunu sağlıkçılar çok düşük bir ek ödeme alırken sağlık hizmetleri sınıfı ( doktor ebe hemşire att) dışında personel ek ödemeden faydalanamıyor.  

Ülke genelinde 1 milyon sağlık çalışanının 450 bini doktor hemşire gibi sağlık hizmetleri sınıfında yer alıyor. Kalan 550 binlik kısım geçen sefer olduğu gibi bu seferde ek ödemeden faydalanamayacak gibi duruyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında şunlara yer verdi:

''Maliye Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışıyor. Özellikle Covid-19’lu hastalarla ilgili yoğun ilgilenenler branş ya da branş dışı hekimler ya da sağlık çalışanları olmak üzere 1 Ağustos'tan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini buradan söylemek istiyorum. Ayrıca Covid-19’lu hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz ya da sağlık çalışanlarımızla ilgili Ocak ayı esas alınarak bir ek ödeme planlanıyor. Aile hekimlerimiz ile ilgili şunları söylemek istiyorum, özveriyle bu dönemde çalıştılar. Semptom takibi yapmak üzere sürekli devrede oldular. Aile hekimlerimize 1 Ağustos itibariyle Covid-19’lu hasta takibi esas alınarak bu anlamda bir ek ödeme olacağını söylemek istiyorum. Sağlık çalışanlarımızın eforu parayla ölçülemeyecek kadar çok önemli. Bunu iyi biliyoruz. İmkanlar ölçüsünde bir gayret ve çaba içerisinde çözüm getirildi.”

AİLE HEKİMLERE EK ÖDEME YAPILACAK MI? 

Sağlık Bakanı Koca ''Aile hekimlerimize de 1 Ağustos'tan itibaren ek ödeme yapılacak.'' dedi.