Sağlık personelinin bir saatlik nöbet ücreti yaklaşık 30 TL tutarken aynı sağlık personelinin bir saatlik mesai ücreti ise 69 TL civarında.

Sağlık personelinin bir saatlik mesai ücretinin 69,03 TL’den bir günlük mesai ücretinin 552,24 TL olduğu belirtilen paylaşımlarda, aynı sağlık personeli nöbete gittiğinde ise bir saatlik ücret olarak 30 TL, 8 saat karşılığında ise 240,16 TL ücret verildiği belirtildi.

Yani sağlık personelinin tuttuğu nöbetlerde normal mesaiye gittiğinde ki kazancından 312,08 TL daha az ücret verilmektedir.

Aradaki bu uçurum nedeniyle sağlık çalışanları haklı olarak nöbet ücretlerinin mesai ücretinin sadece yarısı tutarında ücretlendirilmesine itiraz ediyorlar.

Sosyal medyada SAHADER tarafından başlatılan çalışmayla sağlık hizmetleri kolundaki tüm sendikalara çağrıda bulunularak bu adaletsizliğe dur demeleri için göreve davet ettiler.

Diğer taraftan Genel Sağlık İş Sendikası tarafından nöbet ücretleri ile ilgili kanun teklifinin hazırlanarak Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşınacağı öğrenildi.