Dönem tayini ya da başka bir mazeret tayini sonucu ataması yapılan sağlık personelinin 2023 yılı temmuz dönemi itibariyle yolluk ücreti hesaplamasını yaptık.

Sağlık personeli için 2023 yılında yolluk ücretleri, memuriyet mahallinde meydana gelen değişikliklerin ardından yaşanan yer değişikliklerine destek olmak amacıyla belirlenmiştir. 

Sürekli görev yolluğu adı verilen bu ödeme, personelin iller arası tayinleri ve yer değişikliklerinde katlanacağı maliyetleri hafifletmek için sağlanır.

Ancak bu ödemenin alınabilmesi için bazı evrakların ödeme emri belgesine eklenmesi gerekmektedir. 

Sağlık personelinin, başta iller arası dönem tayinleri olmak üzere birçok sebep nedeniyle personelin yer değişikliği yaşanmaktadır. 

Bu durumda, örneğin 1. Derece, 1 çocuklu bir hemşirenin Türkiye'nin en uzak ve en yakın illeri arasında tayini çıkması durumunda alacağı yolluk ücretini hesapladık.

Ancak kesin bir yolluk ücreti belirlemek için personelin tam tayin bilgilerine ve geçerli yolluk tablosuna ihtiyaç duyulmaktadır. Yolluk ücretleri, iller arası mesafe, unvan, hizmet süresi ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

Sürekli görev yolluğu olarak bilinen bu destek ödemesinin yapılması için tahakkuk birimlerince hazırlanacak ödeme emri belgesine bazı evrakların eklenmesi gerekir.

Derecesi 1 olan ve 2 çocuklu bir sağlık personeli, Türkiye’deki en uzak ile ve en yakın ile tayini çıkması halinde alabileceği sürekli görev yolluğu hesaplaması şu şekilde olur:

Sağlık Personeli Yolluk Ne Kadar?

EN UZAK İL: HAKKARİ'DEN EDİRNE'YE

saglik-personeli-yolluk-ucreti-ne-kadar

 

EN YAKIN İL: ORDU'DAN GİRESUN'A

saglik-personeli-yolluk-ucreti-ne-kadar-2024