9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde değişikliği öngören Yönetmelik sonrası Birinci Basamak ve 112 Birimlerinde görev yapan personelin taban ek ödeme tutarları belli oldu.

Ağustos ayında çıkarılan Yönetmelikle kapsam dışında bırakılan birinci basamakta görev yapan sağlık personelleri ve eczacı kadrosundaki personel taban ek ödemesi kapsamına alındı.

Daha önce servis sorumlusu olarak sadece hemşire unvanına taban ek ödeme alması için ek puan verilirken bugün yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle tüm yataklı servis sorumluları ek puandan faydalanabilecek.

Öte yandan ek ödeme hesaplaması yapan mutemetlere halihazırda verilen %20 ek puan devam ederken mutemetlikteki personel sayısı artırıldı.

Mutemet Muhammed Doğan’ın yayımladığı Birinci Basamak Sağlık Tesisleri ve İl Sağlık Müdürlükleri personelinin taban ekleme tutarları tablo halinde yayımlandı.

Uzman Doktor Taban Ek Ödeme 2022

Yayınlanan tabloya göre birinci basamakta görev yapan uzman doktorun %15’lik vergi diliminde 12.014 TL net taban ek ödeme alırken pratisyen hekim ise %15’lik vergi diliminde 6033 lira taban ek ödeme alabilecek.

Şube Müdürü Taban Ek Ödeme 2022

Entegre hastanelerde müdürlük görevi yapan ya da il sağlık müdürlüklerinde Şube Müdürü olarak görev yapan personel ise %15’lik vergi diliminde taban ek ödeme olarak 2135 lira ödeme alabilecek.

112 Personeli Taban Ek Ödeme 2022

112 birimlerinde görev yapan sağlık personeli ise %15’lik vergi diliminde 1196 lira alırken %35’lik vergi diliminde 912 lira net taban ek ödeme alabilecek.

Diğer unvanlardaki personelin aldığı taban ek ödeme tutarları şu şekilde olacak:


Sağlık Personeli Teşvik Ek Ödeme Tutarları (112 ve Birinci Basamak)


Sağlık Personeli Taban Ek Ödeme 2022

Editör: Haber Merkezi