Bayramda tutulan nöbetlerin artırımlı nöbet ücretini almak isteyen sağlık personelinin temmuz ayı sonu itibari ile zorunlu çalışması gereken mesai saatinin üzerinde fazla mesai saatinin olması gerekiyor.

Örneğin; Kurban Bayramı’nda tutulan 24 saatlik nöbetin artırımlı nöbet ücreti olarak parasını alabilmek için bu ay sonunda en az 24 saat fazlanız olması gerekmekte.

Bir başka örnekte daha bulunalım; 8 saat bayram nöbetiniz varsa ay sonunda en az 8 saatlik fazla mesai saatinizin olması gerekiyor.

Yine bir başka örnekte ise; 48 saat bayram nöbetiniz olduğunu varsayalım ve hepsinin artırımlı ücretini almak istiyorsunuz. Bunun için temmuz ayı sonunda en az 48 saat fazla mesainizin olması gerekiyor.

24 saat bayram nöbetinizin olduğunu varsayalım. Ama sizin ay sonunda 16 saat fazlanız var diyelim. Bayramda tuttunuz 24 saatlik bayram nöbetinin 16 saatinin ücreti alabileceksiniz.personel sağlık

Farklı bir örnekten devam edersek;

  • Bayramda 24 saat nöbetiniz var ay sonunda ise 48 saat fazlanız var diyelim.
  • 24 saatini bayram nöbet ücreti olarak (artırımda nöbet ücreti)
  • diğer 24 saatini normal nöbet ücretinden alırsınız.

 # Diğer taraftan 15 Temmuz resmî tatilinde nöbet tutan sağlık personeline artırımda nöbet ücreti hesaplanmayacağı öğrenildi. Toplu sözleşmede alınan kararda resmi tatillerde değil resmi bayramlarda arttırımına nöbet ücretinin ödeneceği kararı bulunuyor.

Burada yer alan bilgilerle ilgili çalıştığınız kurumların maaş birimlerinden detaylı cevabı alabilirsiniz.