1 Eylül 2022 tarihinde sağlık müdürlüğünün sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesi durumunda banka tarafından bugüne kadar sağlık personellerine promosyon olarak ödenen meblağ ile bu meblağ uygulanacak faiz oranı ve miktarını içeren tüm müeyyidelerin taraflarına bildirilmesinı isteyen İl Sağlık Müdürü Fetullah Selçuk Mağulkoç, yazdığı yazıyla sağlık çalışanlarının yanında olduğunu bankanın karşısında olduğunu gösterdi.

Ziraat Bankasının Kongre Şube Müdürlüğüne gönderilen resmi yazıda 2019 yılında imzalanan protokol sonucu Sivas İl Sağlık Müdürlüğü‘ne bağlı sağlık tesislerinde görev yapan personele ait tüm ödemelerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar 5 yıl süreyle Ziraat Bankası tarafından ödenmesi karşılığında 6050 liralık promosyon ücreti üzerinden anlaşma yapıldığı hatırlatıldı.

Promosyon anlaşmasının yapıldığı tarihten bugüne kadar geçen süreçte yaşanan yüksek enflasyon ve fiyat artışları neticesinde oluşan enflasyon farkları sonucunda personellere Ziraat Bankası aracılığı ile yapılan ödemelerde beklenenin çok üstünde artışlar olduğu belirtilen İl Sağlık Müdürü Fetullah Selçuk Moğulkoç imzalı yazıda, belirtilen sebep nedeniyle ödenen promosyon bedelinde artış yapılması şeklinde, güncelleme yapılması gereğinin hasıl olduğu vurgulandı.

İşte o yazı:

Bursa Sağlık Müdürü Banka Lehine Konuşmuştu

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Fetullah Selçuk Mağulkoç BANKAYA personelinin mağduriyeti nedeniyle resmi yazı ile adeta rest çekerken akıllara promosyonların iptal odilemeceğini belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz'ın altın hesabı geldi. Yavuzyılmaz adeta banka avukatı gibi promosyon değerlendirmesinde bulunduğu açıklamasında "O dönem verilen promosyon parası ile altın alınsaydı şimdi verilen parayla kıyaslandığında aynı altın yine alınırdı" demişti. Yavuzyılmaz'ın açıklamasına "Sağlık Müdürü Promosyon Anlaşmasını İptal Olmayacağını Altın Örneğiyle Anlattı" başlığına tıklayarak erişebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi