Karaman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılında yapılan maaş promosyon anlaşması ile ilgili değişen ekonomik şartlar gerekçe gösterilerek değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan Sözleşme Çekilmeyecek Hale Geldi

Aralık 2024’te bitecek sözleşmenin imzalanmasının ardından ekonomik olarak beklenmedik olağanüstü durumların yaşanması nedeniyle Karaman Sağlık Müdürlüğü,değişen koşulların objektif ve önceden belirlenmeyecek nitelikte bulunması sonrası yapılan sözleşmenin çekilmeyecek hale geldiği açıklandı.

Sağlık Müdürü Hizmet Başkanlarını Topladı!

Sözleşmenin revize edilmesinin gerektiği belirtilen Sağlık Müdürlüğü açıklamasında; enflasyon verilerinin göz önünde bulundurularak personelin ağır ekonomik şartlar altında kalması nedeniyle yapılan protokolün ilgili banka tarafından güncellenmesinin görüşülmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nde bulunan Hizmet Başkanları ile beraber Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun bir toplantı düzenledi.

Sözleşmenin Revize Edilmesi İçin Bankaya Resmi Yazı Yazdı!

İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun’un başkanlığında Hizmet Başkanlarıyla yapılan toplantı sonucunda günümüz ekonomik şartlarını göz önünde bulundurularak maaş promosyon ihalesinin imzalandığı banka şubesi ile sözleşmenin yeniden değerlendirilmesi için resmi yazı gönderilmesine karar verildiği öğrenildi.

Banka Olumsuz Cevap Verirse Yeni Toplantı Yapılacak

Yeni ekonomik koşullara göre eski sözleşmenin uyarlanmasının talep edileceğine karar verilen toplantıda, ilgili bankanın talebi olumsuz karşılaması halinde izlenecek yolda belli oldu. Bankanın olumsuz cevap vermesi durumunda 9 Ağustos 2022 tarihinde yeniden toplantı yapılmasına ve bu toplantıya İlde en çok üyeye sahip 2 işçi sendika temsilcisi ve 3 Memur Sendikası yetkililerinin davet edilerek atılacak adımlara beraber karar veriliceği dile getirildi.

Yapılan toplantının ardından ilgili banka şubesi ile Karaman İl Sağlık Müdürlüğü arasındaki yazışma sürecinin başlatıldığı kaydedildi.


*Promosyon İhalesinin revize edilmesi için toplantı yapıldı

Sendika Başkanları Göstermelik Yazı Yayınlamak Yerine Taşın Altına Elini Koysun!

Çalışanını düşünen İl Sağlık Müdürünün Ankara başta olmak üzere diğer bütün illere örnek olmasını saglikpersoneliHABER.NET Net olarak temenni ediyor, çalışanın hakkını, hukukunu korumakla yükümlü sendika başkanlarının da göstermelik yazışmalar yapmak yerine promosyon anlaşmaları ile ilgili yaşanan sıkıntı sonrası taşın altına elini koymalarını bekliyoruz. Eski enflasyon oranı ve maaş tutarılarına göre yapılan promosyonlar günümüz şartlarında komik düzeyde kalmıştır.

Sağlık Çalışanları Sizden Lütuf Beklemiyor

Çalışanlar başta sendika başkanları olmak üzere sözleşmeli olarak idarecilik, yöneticilik görevi yapanlardan bu konuda lütuf beklemiyor aksine bulundukları görevlerin gereğini yerine getirmelerini istiyorlar. Yapılan promosyon ihaleleri gelişen ekonomik koşullara ve yeni enflasyona göre ayarlanmaması nedeniyle çalışanlar mağdur edilmektedir. Bu konuda sözleşmenin iptalini yada revize edilmesini A4 kağıtlarıyla çözeceğini düşünen tüm makamlar görevlerini yapmıyor anlamına gelmektedir.

Hangi Yönetici Bankanın Hangisi Çalışanın Yanında, Herkes Bilsin

Yapılan promosyon sözleşmeleri iptal edilmeli yada değişen şartlara uyum sağlayacak şekilde revize edilmelidir. Bankaların revizyon taleplerine olumsuz yanıt vermesi durumunda sözleşmeler idareler tarafından tek taraflı olarak fesih edilmeli ve yeni ihaleleri çıkılmalıdır. Sözleşmeyi feshetmeye yanaşmayan idareciler, çalışanın temsilcisi konumundaki yetkili – yetkisiz tüm sendikalar tarafından sağlık personeline ifşa edilmeli, hangi yöneticinin bankanın yanında durduğu, hangi yöneticinin de çalışanın yanında durduğu açıkça bilinmelidir.

Editör: Haber Merkezi