Anadolu Sağlık Sen Zonguldak İl Başkanı Barış Fidan, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nün promosyonların revize edilmesi ile ilgili bir adım atmadığını ileri sürerek Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’nün promosyon sözleşmesini tek taraflı feshettiğini hatırlattı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir kamu bankası ile 5 yıllık maaş promosyonu anlaşması yaptığını, 6500 TL olan promosyon sözleşmesinin 2 yıl sonradan dahil edilen Sağlık Müdürlüğü personeli ile 112 çalışanlarına 4000 TL promosyon tutarına mecbur bırakıldıklarını belirtti.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nü göreve davet eden Anadolu Sağlık Sen Şube Başkanı Sağlık çalışanlarının mağdur edilmemesini istedi.

Öte yandan Fidan. 17.12.2019 tarihinde Zonguldak İl Sağlık Müdürürlüğü ile TC. Ziraat Bankası arasında imzalanan ve 31.12.2024 tarihine kadar devam edecek olan maaş promosyonu protokolünün günümüz şartlarına göre revize edilmesi yönündeki başvurularımız cevapsız kalmıştır. Ülke gündemini meşgul eden ve Sağlık emekçilerinin merakla beklediği gelişmelere ilişkin kamuoyunun hiç bir bilgilendirme ve açıklama yapılmamıştır. Bu haliyle personelin maruz kaldığı devasal maddi kaybın temini için Sayın İl Sağlık Müdürünü protokolün 17. Maddesini hayata geçirmeye ve ivedilikle en fazla 3 yıl süreli yeni bir maaş promosyonu ihalesine çıkmaya davet ediyoruz ".

Editör: Haber Merkezi