Ziraat Bankası Şubesine Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz‘ün imzasıyla gönderilen resmi yazıyla mevcut ödenen promosyon ücretine ek olarak ayrıca ek promosyon ödenmesi talep edildi.

Maaş ücretlerine gelen zamlara atıfta bulunulan resmi yazıda; 2020 yılı Ocak ayında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık saatlerinde görevli çalışanlar için bankaya gönderilen aylık toplam ücretin 16.438.513,00 TL olduğu 2022 yılında ise bu ücretin yaklaşık 2 katı 30.484.341,00 TL’ye ulaştığı hatırlatıldı.

Maaşlarına gelen zamlar sonrasında ve personel sayısındaki artış nedeniyle bankaya gönderilen ücretin yükselen bir grafikte olduğu Ziraat Bankasının dikkatine sunuldu.

İhale sözleşme protokolünün imza edildiği tarihten bugüne kadar geçen sürede ekonomide oluşan fiyat dalgalanmalarının göz önüne alınmasını isteyen Sağlık Müdürlüğü, yapılan anlaşma ücretinin güncelliğini yitirdiğini belirtti.

Maaş promosyonlarının güncellenmesi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne hem sendikalardan hem de kamu görevlilerinden bireysel müracaatlar yapıldığı belirtilen yazıda, tutarın güncellenmesi gerektiği, güncellenmemesi halinde mevcut protokolün iptal edilmesi için talepler geldiği vurgulandı.

Sağlık Müdürlüğü’nün bankaya yazdığı yazıda maaş ödeme protokolünün sunulan gerekçeler baz alınarak protokol süresi ile uyumlu olarak kişi başı ek promosyon ücreti olarak güncel bir bedel belirlenerek ödeme yapılması, ödeme yapılmaması durumunda anılan protokolün güncelliğini yitirmiş olması ve kamu görevlilerinin oluşan ekonomik dalgalanmalar karşısında gerçekleşen ekonomik sıkıntıların bir nebze de olsa çözümü adına ve kamu menfaati ilkesi göz önüne alınarak protokolün ödeme ücretinin güncellenmesi bankaya iletildi.