Ek Ödeme Yönetmeliği değişikliği sonrasında özellikle Profesör ve Doçent unvanında ki hekim maaşlarının 85.000 TL’ye çıkması sözleşmeli yöneticilerle tepki seslerinin yükselmesine neden oldu. 


Basın: Doktor Maaşları 85 Bin TL’ye Çıktı! TIKLAYINIZ.


Uzman doktor maaşlarının toplamda 55.000 TL, Prof ve Doçent maaşlarının ise toplamda 85.000 TL’ye kadar yükselmesi sonrasında bir çok İl Sağlık Müdürünün istifa edeceği öne sürüldü.

Şu anda ücretleri 50.000 TL ile 55.000 TL bandında olan sözleşmeli İl Sağlık Müdürleri ve diğer sözleşmeli idarecilerden prof ve doçent ünvanına haiz olanların görevlerini bırakmak istedikleri belirtildi.

Bazı illerde İl Sağlık Müdürlerinin istifa dilekçesini sunduğu iddia edilirken Sağlık Bakanlığının sözleşmeli idarecilerin ücretlerinde yeni bir düzenleme yapmasını bekliyorlar.

Sağlık bakanlığı sözleşmeli yöneticilerin ücretlerinde herhangi bir düzenlemeye gitmemesi halinde bu yıl içinde bir çok ilde istifaların yaşanacağına iddia edildi.

Konuyla ilgili daha önce yaptığımız haberde sözleşmeli yöneticilerin ek ödemelerine zam yapılacağını aktarmıştık. Tıklayınız.