Sağlık Lisansiyeri olan Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Antropoloji, Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Moleküler Biyoloji, Sağlık Eğitimi, Sağlık Memurluğu, Sosyal Çalışmacı, Sosyal Hizmetler kadrolarında görev yapan sağlık personellerinin Mart 2022 dönemi maaşları belli oldu.

Diyetisyen Maaşları Ne Kadardır?

Derece Kademesi 1/4 olan ve meslekte 25 yılını tamamlamış sağlık lisanyerlerinin emekliliklerine yansıyan maaşları 6.025,87 TL olurken, sabit ek ödemeleri ise 3.086,67 TL olarak hesaplanırken toplam ücret olarak ise 9.112,54 TL almaktadır. Bununla beraber Derece Kademesi 1/1'i olan ve meslekte yaklaşık 18 yıldır görev yapan bir sağlık lisansiyerinin emekliliğine yansıyan net maaşı ise 5.963,16 TL olarak hesaplanmış durumda. Maaşa ilaveten alınan ancak emekliliğe yansımayan sabit ek ödeme tutarı ise 3.086,67 TL olarak almaktadırlar. Toplam ücret ise 9.049,83 TL olarak hesaplanmıştır.

DİYETİSYEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

2022 yılında diyetisyenler özel ve kamu birlikte değerlendirildiğinde yaklaşık 4 Bin TL ile 9 Bin 500 TL arasında değişen güncel diyetisyen maaşı almaktadırlar. Detaylar için tıklayınız.

NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
*Çalışılan kurum, yer ve bölgeden kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.
*Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.
*Tabloda hizmet süresi 13 yıldan az gösterilenlerin, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılmıştır.
*Tabloda, hizmet süreleri itibariyle ulaşılabilecek derece/kademeler tahmini olarak kullanılmıştır. 
*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası primi ve sendika aidatı kesintileri dikkate alınmamıştır.