Sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca tavandan ek ödeme (performans) yapılması kararlaştırılmıştı. 

Mart 2020 döneminde riskli birimde çalışan 20 yıllık memuriyeti olan lisans mezunu 1.derecenin 4. kademesinde olan bir hemşire 1.955 lira ek ödeme alırken, Nisan 2020 döneminde 1.827 lira aldı. 

Yine geçen ay  7.083 lira ek ödeme alan  acil serviste görev yapan bir pratisyen hekim bu ay personel sağlık net'in tespitine göre  6.800 lira ek ödeme aldı.

Hemşirede 110-150  lira, pratisyende 210-280  lira , uzman doktorda ise 390- 460 lira eksik ödeme yapıldı.

Ankara üniversitesi riskli birim lisans hemşire ek ödemesi yukarıda görüldüğü şekilde yattı. Diğer üniversite hastanelerinin durumunun da aynı olduğu belirtiliyor.

Çoğu Üniversite hastanesinde sadece pandemi kliniklerinde çalışanlara ek ödeme yatırıldı. Bunun yanında hastalarla hiç alakası olmayan bulaş riski taşımayan masa başı idari kısma yatırıldığı da iddialar arasında.Bazı şehir hastanelerinde ise tüm personele tavandan ek ödeme yatırıldı. Üniversite hastanelerinde idare insiyatifine bırakılan döner sermaye ek ödemeler sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından birisi haline gelmiş durumda. 

A.Ü ibni Sina hastanesinde riskli bölge olarak yatırılan tutar ise yukarıda. Aynı Üniversitede hastane müdürlüğünde görevli personele ise 300 küsür lira yatırıldığı iddia edildi. 

Kesintilerin sebebi ise vergi dilimleri. Sağlıkçılar hem maaşlarından hemde performanslarından kesilen vergilerden yada şikayetçiler. Ocak'ta verilen zam bir kaç ay sonra vergi dilimine gitmektedir.