Daha önce kamu bankaları yerine özel bankalarla promosyon anlaşması yapan İl Sağlık Müdürlükleri Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı anlaşmasına göre önemli parasal kayıp yaşayan süreçleri idare ediyorlar.

Buna göre Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü daha önce 5 yıl süreyle Yapı Kredi Bankası ile yapmış olduğu 1. Basamak sağlık tesislerinde görev yapan sağlık çalışanları ile ilgili anlaşmanın fesih edildiğini duyurdu.

İl Sağlık Müdürlüğü fesih anlaşmasıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

İlimiz 1. basamak sağlık tesislerinde çalışan mesai arkadaşlarımıza ilişkin Yapı Kredi Bankası ile imzalanmış olan 5 yıllık maaş promosyon anlaşması, her bir personelce imzalanan muvafakatnameler uyarınca fesih edilmiştir.Sağlık Bakanlığımızın kamu bankaları ile yaptığı sözleşme doğrultusunda Halk Bankası ile 1. Basamak sağlık tesislerinde çalışan personelimiz için 25.200 TL. nakit, 3.800 TL. para puan olmak üzere toplamda 29. 000 TL. ödeme yapılması suretiyle 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Personel başı 13 bin lira ceza kesildiği öğrenilen fesih muatabakatında, ceza ödemesinin ardından yeni promosyon ödemesi yapılabilecek.

Feshedilen sözleşme sebebiyle, Yapı Kredi Bankasına iadesi edilmesi gereken tutar, verilen muvafakatnameler kapsamında personele ödenecek promosyon miktarından mahsup edilecek. Yeni promosyon miktarları Ocak ayı içerisinde hesaplara yatacak.