Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illeri kapsayan sağlık personeli promosyon anlaşma süreci tüm kafa karışıklıkları ile devam ediyor.

20 BİN 650 TL ANLAŞMA NOKTASINA GELİNDİ

Önce 33000 liraya anlaşıldığı, ardından 27000 liraya mutabakata varıldığı gibi güçlü duyumların ileri sürüldüğü sağlık personeli promosyon anlaşmasında, yetkili sendika tarafından 20650 liralık anlaşma noktasına varıldığı bilgisi geldi.

Nihai Anlaşma Olmadı Ama...

Sağlık Bakanlığı ile devlet bankalarının Genel Müdürlük düzeyinde sağlık personeli promosyon görüşmelerinde, Ziraat Bankasıyla nihai bir anlaşma olmamakla beraber 20600 TL’lik anlaşması noktasına geldiği ileri sürüldü.

Aylık 650 TL Promosyon!

Sözleşme süresi biten iller için aylık net 650 TL, sözleşme süresi devam eden iller içinde aylık bürüt 650 TL promosyon ödenmesi konusunda bağlayıcı olmayan bir karar alındığı iddia edildiği.

Ankara Öz Sağlık İş: Promosyon Haftaya Neticelenecek Duyurusu

Diğer taraftan Ankara’da Öz Sağlık İş sendikası tarafından temsilcileri aracılığıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sürekli işçilere gönderilen Whatsapp mesajında, İl Sağlık Müdürlüğünün yetkili makamlarından dün gün içerisinde alınan bilgiye göre; önümüzdeki hafta promosyon ihale sürecinin neticeleneceğinin öğrenildiği duyuruldu. personel sağlık

Öz Sağlık İş, Bakan Fahrettin Koca’yı İşaret Etti!

Öz Sağlık İş tarafından Ankara il Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine “Promosyonla ilgili belli bir noktaya gelindiği ancak son noktayı önümüzdeki hafta içerisinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın bizzat koyacağı” yönünde bilgi edindiklerini üyelerine Whatsapp mesajıyla duyurdu.

Promosyon tutarı ile ilgili dün itibariyle henüz kesinleşmiş net bir rakamın bulunmadığı bildirilen elektronik iletide, önümüzdeki hafta promosyonla ilgili sürecin nihayete ereceğinin yazılması dikkat çekti.

Taban Fiyat Konusunda Son Aşamaya Gelindi

Öte yandan promosyonla ilgili dün akşam itibariyle edinilen başka bir bilgiye göre; Ziraat Bankası ile yapılan görüşmelerde taban fiyat belirleme noktasında son aşamaya gelindiği belirtildi. Süre ve toplam ücrette bir bütünlük oluşturarak önümüzdeki birkaç gün içerisinde promosyon sürecinin sonuçlandırılarak kamuoyu ile paylaşılacağı yönünde güçlü duyumlar öğrendik.

Promosyon Süreci Neden Bu Kadar Uzadı?

Bakanlık kaynaklarına göre; promosyon sürecinin bu denli uzamasının nedeni her ilin ihale şartnamesinin farklı olmasından kaynaklı (özellikle promosyon sözleşmesi devam eden iller) ortak bir mutabakata varılmada yaşanan sıkıntıların aşılmaya çalışılmasının zaman aldığı kaydedildi.