Sağlık Bakanlığı düzenli olarak VHKİ alımı yapan birçok kamu kurumundan biridir.

VHKİ Kimdir ve Sorumlulukları Nelerdir?

VHKİ veya veri hazırlama ve denetleyici operatörü, fiziki belgelerin dijital ortama aktarılıp arşivlenerek saklanmasını ve dijital ortamda saklanmasını sağlayan kişidir.

VHKİ Personelinde Bulunması Gereken Özellikler Şunlardır:

  • Analitik düşünme ve karmaşık bilgileri anlama/yorumlama becerisi
  • İletişim yetenekleri
  • Ekip çalışmasını teşvik edin
  • Erkekler herhangi bir askerlik yükümlülüğü altında değildir.

Diğer kriterler karşılanırsa bu kişiler VHKİ olabilir.

VHKİ ne yapar?

VHKİ'nin ana sorumluluğu, verileri dijital hale getirmek ve doğruluğu/depolamayı doğrulamaktır. VHKİ ayrıca kurum içinde aşağıdaki alanlardan da sorumludur:

  • Belgelerin dijital ortama hazırlanması
  • Usul ve esaslara göre kendisine verilen belgeleri bilgisayarına kaydedebilir.
  • Bilgisayar ortamında saklanan verilerin düzenlenmesi ve doğruluğunun doğrulanması
  • Dijital hataları tespit ederek ve düzenleyerek düzeltme
  • Kurum içinde halihazırda kullanılmakta olan bilgisayar programlarının geliştirilmesinde yönetime yardımcı olmak
  • Kurum için elektronik yazışmalar
  • Yönetici tarafından atanan diğer veri işlemleri

Nasıl VHKİ olunur?

Devlet kurumlarında VHKİ olmanın iki yolu vardır: Önce atanarak veya kurum içi unvan değişikliği sınavlarına girerek kamu kurumlarında VHKİ olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

VHKİ olarak atanabilmek için adayın kurumun şartlarını sağlaması gerekir. Ayrıca KPSS puanına ve Bilgisayar İşletmenliği Belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

VHKİ unvan değişikliği için adayın meslek yüksekokulu mezunu olması, Bilgisayar Operatörlüğü Belgesine sahip olması ve kurumda çalışabilmesi için gerekli süreyi tamamlamış olması gerekmektedir.

VHKİ Maaşı 2023

VHKİ Maaşı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlanan Genel İdari Hizmetler kategorisine girmektedir. VHKİ maaşı yapılan %25’lik artış sonucunda 2023 yılı başında mevcut VHKİ maaşı 15.855,84 TL oldu. Bu VHKİ maaşı 1/4 , 2800 ek göstergeli VHKİ maaşı olarak hesaplanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Veri Hazırlama Personeli Ne Kadar Maaş Alır?

Sağlık Bakanlığı VHKİ maaş artışı kıdem ve derece düzeyi arttıkça artmaktadır. 25 yıl ve üzeri deneyime sahip çeyrek derece düzeyindeki çalışanlar, Sağlık Bakanlığı'nda en yüksek maaşlı veri hazırlama personelidir. Aile yardımı sağlanmadığı takdirde VHKİ maaşı 2023 yılında 15.321,86 TL olmuştur. VHKİ maaşı taban ek ödeme ücreti dahil edildiğinde toplam ücret 15.855,84 TL’yi bulmaktadır.

Bu makalede ele alınan VHKİ maaşı günceldir ve 2023 için bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Net VHKİ maaşı, ek gelir ve bordrodaki kesintilerden etkilenebilir. Net VHKİ maaşı hesaplamak için, dahil olan her kişinin eğitimi, VHKİ (ilk atama/şirket içi unvan değişikliği), kıdem, derece, yıl ve çocuk durumu gibi kişisel bilgilerinin bilinmesi gerekir.

Editör: Haber Merkezi