Şu ana kadar yapılan düzenlemeler ile AGİ tüm çalışanlardan kalkmıştır. Yeni bir düzenleme olmaz ise evli, bekar, çocuklu yada çocuksuz ayrımı yapılmaksızın aynı yerde çalışanlar aynı parametreler üzerinden maaşları hesaplanacaktır. ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDE MAAŞ ALANLARIN BÜRÜT 5004,00 TL'ye kadar olan ücretinden gelir vergisi ve damga vergisi kesilmeyecektir. 5004,00 TL üzerindeki brüt ücretlerin tamamından tüm vergiler kesilmeye devam edecektir.

VERGİ DİLİMLERİ İSTİSNASIZ OLARAK HESAPLANACAKTIR.

Yani vergi dilimi hesaplanırken TÜM BRÜT ÜCRETTEN SGK ÇALIŞAN KATKISI ve İŞSİZLİK KATKISI çıkarıldıktan sonra kalan tüm ücret hesaba katılacaktır.


Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi 2022 İkramiye Bordrosunu Görmek İçin Tıklayınız.


ALTTAKİ FOTODA SAĞLIK BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN ARKADAŞLAR İÇİN ÖRNEK BİR HESAPLAMA YAPILMIŞTIR. HESAPLAMA 31 günlük olarak 14 Şubat maaşı üzerinden yapılmıştır. 

 # 27 Ocak 2022 tarihinde NTV Canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı, Kamu İşçilerine ilave ek zam yapacaklarını açıkladı. "Cumhurbaşkanı Kamu İşçilerine Ek Zam Yapacaklarını Açıkladı!" başlıklı haberimize tıklayarak detaylarını öğrenebilirsiniz.


OCAK - MAYIS - EYLÜL VE ARALIK olmak üzere yılda 4 defa maaş harici alınan 2022 Yılı İlave Tediye Bordrosunu Görmek İçin Tıklayınız.


İşçiler için yüzde 20.47 oranında enflasyon farkı oluştu. Bu yılın ilk altı ayındaki yüzde 5 sözleşme zammı ile birlikte, işçilerin ücretlerindeki toplam artış yüzde 25.47 oldu. Bu oranlar doğrultusunda tüm sosyal ve ek ödemeler arttırılarak hesaplanmıştır. HESAPLAMADA gece çalışması farkı yoktur, FAZLA MESAİ YOKTUR, yol ücreti toplu taşıma olmayan yerlere göre sabit ücret üzerinden hesaplanmıştır. YEMEK ÜCRETİ YOKTUR. 

YENİ SİSTEME GÖRE HESAPLANAN İŞÇİ BORDROSU:

*Maaş bordrosu için 2021 yılı son altı ayında enflasyon farkı + zam oranı toplamı tahmini olarak %25.47 olarak hesaplanırken, BES kesintisi olmayıp, sendika kesintisine yer verilmiştir.

Editör: Haber Merkezi