100 binlerce sağlık çalışanının gözü haftalardır Sağlık Bakanlığının sürdürdüğü promosyon ihale sürecinde. Çalışanlar sürecin uzamasından dolayı tepkili.

Birinci basamak ve ikinci basamakta görev yapan çalışanlar için ayrı ayrı ihale sürecini başlatan Sağlık Bakanlığı ilk başlarda hızlı ilerlettiği süreci henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı aynı hızla götüremiyor.

2-3 HAFTADIR GÖRÜŞMELER KİLİT!

Bankalarla yapılan görüşmelerin adeta 2 - 3 haftadır kilitlenmiş olduğu ve doğru düzgün tekliflerin gelmediği biliniyor.

BAKANLIKTAN YENİ TALİMAT!

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta İl Sağlık Müdürlüklerine yeni bir talimat gönderildi

BELGELER İSTENDİ!

Kasım 2022 sonu itibariyle promosyonlarla ilgili Sağlık Müdürlüklerinden bilgi ve belge istendi.

BU HAFTA DEĞERLENDİRİLECEK

Sağlık müdürlüklerinden Sağlık Bakanlığına gönderilen promosyona dair bilgi ve belgelerin bu hafta içerisinde değerlendirilmesi bekleniyor.

Bilindiği üzere bankaların kendi aralarında anlaştığına dair duyumlar sosyal medyada dile getirilmiş, sendikalar tarafından tepki gösterilmişti. Konuyla ilgili “Sağlıkçılar, 27 Bin Liralık Promosyon Teklifini Bankanın Bölge Müdürlüğü Önünde Protesto Etti” başlıklı haberimize tıklayarak detayları inceleyebilirsiniz

10 İL YENİ ANLAŞMA İÇİN BEKLİYOR

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün 27/10/2022 tarihinde yaptığı ihale bakanlık talimatıyla dondurulmuş, 15 gün sonrasına ertelenmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere 9 – 10 İl Sağlık Müdürlüğünün de sıfır anlaşma yapmak için beklemede olduğu biliniyor.