Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak için bugün Adıyaman iline giden sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca ilk olarak Adıyaman Valiliği‘ne ziyarette bulundu.

Valilik ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklama yapan sağlık Bakanı Fahrettin Koca Adıyaman‘da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarda bulundu.

ARTIK AŞIMIZ VAR

“Artık aşımız var, ilacımızda var” diyen Bakan Koca salgının günlük hayatımızdan çıktığını her fırsatta dile getirdiklerini belirterek son dönemde hayatını kaybeden vatandaşların yaş grubu olarak ileri yaş grubu ve ek hastalığı olan kişiler olduğunu belirtti.

Bakan Koca yoğun bakımdaki hasta sayısına da değinerek hasta bulunan il sayısının 21’e çıktığını belirterek sadece bir yeni vaka ve 33 gündür de vefat yaşanmadığını söyleyebiliriz ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİNİ ÖVDÜ

Virüs sürecinde sağlık hizmetlerinin nitelikli ve ulaşılabilirliği sağlık alt yapısının gücü ve sağlamlığı ile Türkiye’nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu gösterdi diyen Bakan Koca bir sağlık çalışanının mali haklarla ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin sorusuna da cevap verdi.

MALİ HAKLAR EN GEÇ TEMMUZ’DA

Bakan koca Adıyaman ziyaretinde kendisine soru Soran sağlık çalışanına mali haklarla ilgili yapılacak düzenlemenin Türkiye büyük millet Meclisinden en geç temmuz ayına kadar geçirilerek yasal açacağını söyledi.