Sadece Kademesi İlerleyen Memurların Maaşı Ne Kadar Artar? (Güncelleme)
Memurlarda kademe ilerlemesi sonucunda görev önem ve sorumluluğunda herhangi bir değişiklik olmazken, aylık göstergesinde artış olmaktadır.Kademe ilerlemesi yapan memurun maaşı, ilerleme yaptığı tarihi izleyen aybaşından itibaren ilerlediği kademenin göstergesine göre hesaplanmaktadır. Ancak, aynı derece içerisinde yapılan kademe ilerlemeleri memurun maaşına çok az etkilemektedir.

657 sayılı Kanun, eğitim durumu ile görev unvanı ve hizmet sınıfına göre memuriyete giriş derece/kademelerini farklı belirlemiş ve memurun kademesinin hangi hallerde ilerleyeceğini de düzenlemiştir.
Kanundaki belirlemelere göre; bulunduğu kademede 1 hizmet yılını tamamlayan memur bir üst kademeye yükselebilmekte, 8 yıl disiplin cezası almayan memur ilave 1 kademe ilerlemesi yapabilmekte, eğitim durumu değişikliği ya da askerlik süresi veya bazı diğer hizmet sürelerinden dolayı memur ilave kademe(ler) alabilmektedir. Öte yandan, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan memur ise bulunduğu kademede 1 ila 3 yıl bekletilebilmektedir.
Kademe ilerlemesini memurun net maaşına etkisi
Memurun kademesi ilerlediğinde, izleyen aybaşından itibaren yeni kademesinin göstergesi esas alınarak maaşı hesaplanmaktadır. Ancak kademe ilerlemesi yapmanın net maaşa etkisi çok düşük seviyelerde kalmaktadır.
Kademe ilerlemesinin 2021 yılının ilk yarısında (%15 gelir vergisi diliminde) aylık net maaşa etkisi konusunda bilgi olması bakımından, 13/3’den 1/4’e kadar olan kademe ilerlemelerine ilişkin hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.
Tablodaki hesaplamada;-Sadece kademe ilerlemesinin maaşa etkisine yer verilmiştir.
-Derece yükselmesi ve buna bağlı oluşabilecek ek gösterge, tazminat ve ek ödeme artışının maaşa etkisi dikkate alınmamıştır.
-Kıdem yılının değişmediği varsayılmıştır.
Personel Sağlık Telegram grubumuza ücretsiz Abone ol, günlük haberler cebine gelsin. Tıkla

eşitlikten yanayız kim ne olurssa olsun rutbesi ne olursa olsun eşit almalı sağlıktakiler