Tek kalem maaş ısrarını aylardır dile getiren sağlık personeli, adaletsiz döner sermaye sisteminin kaldırılarak ücretlerini tek kalemde, tek bordro ile diğer devlet memurları gibi alma talepleri yine hüsrana uğradı.

Bakan Koca'nın Açıklaması Boş Çıktı

Meclis’te çıkarılan kanunla sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenmesi yasalaştı. Bakan Fahrettin Koca'nın emekliliğe yansıyacak diye birkaç defa açıklama yapmasına rağmen Maliye Bakanlığı bu talebe izin vermedi. Koca yaptığı açıklama şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugünkü yasal gelişmelerin hemen ardından, sabit ek ödemeler, maaşla tek bordroda merkezi bütçeden ödenecek, herhangi kayba yol açmaksızın emekliliğe yansıtılacak. Döner sermayeden ek ödeme vermeyen hastane kalmayacak." Bakan Koca: Sabit Ek Ödemeler Emekliliğe Yansıyacak haberimize TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Sabit Ek Ödeme Azalacak

Primlere yansımayacak olan, emekliye faydası olmayacak sabit ek ödemenin genel bütçeden ödenmesi ile sağlık çalışanlarına ekstra bir zam olması söz konusu değil. Diğer taraftan sabitlerin genel bütçeden ödenmesi nedeniyle tutarda bir miktar düşme yaşanacak.

Tek Kazançlı Çıkan Sendikalar Oldu

Bilindiği gibi sabit ek ödemeden daha önce sendika kesintisi yapılmıyordu. Genel bütçeden ödenmesi nedeniyle sabit ek ödeme tutarından da sendika kesintisi yapılacağı için bu düzenlemeden tek kazançlı çıkan sendikalar olduğu belirtildi. "Sabit Ek Ödemelerdeki Düşüşün Sebebi! Örnek Anlatım!" başlıklı haberimize TIKLAYABİLİRSİNİZ

Yapılan düzenlemenin fiiliyatta sadece banka hesap dökümüne yansıyacağı, çalışanların hesabına iki farklı kalemde yatan ücretin tek kalemde gözükmesinden ibaret olduğu biliniyor.