Çoğu ekonomistin ve Merkez Bankası’nın mayıs ayına ait enflasyon beklentisi netleşirken temmuz zammı için belirleyici olan enflasyon oranı TÜİK tarafından bugün açıklanacak.

Mayıs ayına ait enflasyon beklentisi netleşirken milyonlarca memurun beklediği temmuz zammı için son düzlüğe girildi

Memur ve emeklilerin yakından takip ettiği temmuz zammı yaklaşık bir ay sonra açıklanacak. Temmuz zammı için şu an mayıs ve haziran ayına ait enflasyon oranının kesinleşmesi bekleniyor. Mayıs ayına ait enflasyon oranı ise bugün açıklanacak.

Diğer taraftan Anadolu ajansı finans ve Merkez Bankası mayıs ayı enflasyon beklentisi için bildiri yayınladı.

Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketine göre mayıs ayı enflasyon beklentisi %3,97 olarak tahmin edilirken aynı dönem için Anadolu ajansı finans anketine katılan ekonomistler ise %5,49 tahminini yaptılar.

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği temmuz zammı‘nda geri sayım devam ediyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon oranının açıklanması ile beraber 4 Temmuz 2022 günü memur ve emekli zam oranları netleşecek.

4 AYLIK EMEKLİ ZAMMI VE MEMUR ENFLASYON FARKI

TÜİK'in Nisan ayı enflasyon oranını açıklamasının ardından 4 aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak kayıtlara geçti. Bununla beraber memur enflasyon farkı ise yüzde 24,21 oldu. Bu orana toplu sözleşme zammı eklenince 4 aylık memur zammı yüzde 31,21 olarak kesinleşti.

SON DAKİKA: Emekli ve memur Temmuz zammı için yeni rakamlar! Oran yüzde 45'e yükseldi: 2022 enflasyon farkı, ek zam hesapları ile emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

YENİ BEKLENTİLERE GÖRE EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI HESAPLANDI

Şimdi gözler Mayıs ve Haziran enflasyon oranı için yapılacak açıklamaya çevrilirken, en son enflasyon beklentileri ve tahminlerini kullanılarak 5 aylık ve 6 aylık emekli-memur zamları hesaplandı.

5 aylık enflasyon beklentisi yüzde 38,94,
5 aylık memur enflasyon farkı yüzde 31,44,
olarak hesaplandı. Yüzde 38,94 burada 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı olurken, toplu sözleşme zammı ile birlikte memur zammı yüzde 38,44 olarak ortaya çıktı. 6 aylık hesaplamalar ise;

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 43
6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 35,5
olarak hesaplandı. 

Editör: Haber Merkezi