Türkiye’de çoğu kurum mevcut promosyon anlaşmasını revize etti ya da mevcut anlaşmayı iptal ederek yeni anlaşmalar yaptı.

Hatta çoğu Kurum, yapılan anlaşmalar uyarınca personeline güncellenmiş promosyon tutarlarını ödemiş durumda.

Zor dönemlerde her zaman fedakarlıkları beklenen ve cansiperane görev yapan sağlık çalışanlarının ise promosyonndaki umutsuz bekleyişi devam ediyor.

BAKANLIK: SİZ KARIŞMAYIN

100 binlerce sağlık personeli Sağlık Bakanlığından promosyonla ilgili herhangi bir açıklama beklerken Sağlık Bakanlığı’nın Müdürlüklere “bu konuya siz karışmayın. Biz anlaşma yapınca size bilgi vereceğiz” şeklinde açıklama yaptığı ileri sürüldü.

PROMOSYONDA GÖZLER SAĞLIK BAKANINA ÇEVRİLDİ

Aylardır promosyonların yatmasını bekleyen ve telaffuz edilen yüksek meblağlar sonrası promosyona güvenerek borçlanan sağlık çalışanlarının olduğu da ileri sürülürken yaşanan mağduriyetin giderilmesi için gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çevrilmiş durumda. personel sağlık

SAĞLIK BAKANLIĞI BU BELİRSİZLİĞE NE ZAMAN DUR DİYECEK

3 yıl için minimum 25000 hatta 40000 liraları bulan promosyon anlaşması yapan kurumların durumu ortadayken Sağlık Bakanlığı’nın yaşanan çözümsüzlüğe ne zaman “dur” diyeceği merak ediliyor.

60'A YAKIN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIKTAN HABER BEKLİYOR

Diğer taraftan 60’a yakın İl Sağlık Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığı’nın talimatı sonrası promosyon sürecini durdurduğu iddia edildiği.

SENDİKA GENEL BAŞKANLARI SESSİZ

Promosyonla ilgili yaşanan sorununun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bizatihi kendisinin mi yoksa İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla mı çözüleceği tüm gizemini korurken özellikle 3 Büyük Sendika Genel Başkanının promosyon konusunda sessizliklerini koruması kafaları karıştırıyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün 5 yıllığına 41000 lirayı bulan promosyon ihalesini talimatla durduran Sağlık Bakanlığı’nın sonucu artık ilan etmesi bekleniyor.

SAAT 17.00'DE AÇIKLAMA BEKLENDİ

Diğer taraftan Ziraat Bankası Genel Müdürüyle bugün yapılacak olan görüşme sonrasında saat 17.00’de promosyonla ilgili Bakanlık tarafından açıklama yapılacağı iddia edilmişti. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

GENEL MÜDÜR MAZERET BİLDİRDİ

Son dakika bilgisine göre; Ziraat Bankası Genel Müdürünün saat 17.00’deki promosyon görüşmesine mazeret bildirerek gelmemesinden dolayı yapılacak olan görüşmenin ileri bir tarihe ertelendiği kulislere yansıdı.