Tıp fakültesi mezunu olarak kamuda “Pratisyen Hekim” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, memuriyete 8/3 seviyesinden başlamaktadırlar.

PRATİSYEN HEKİM MAAŞI 2021 YILININ İKİNCİ YARISINDA NE KADAR?

Çalışma koşullarının zorluğundan yakınan Pratisyen Hekim unvanlı Devlet memurları, özellikle döner sermaye bütçesinden karşılanan ek ödemelerinin artırılmasını istemektedirler.

Güncel maaşları

Pratisyen Hekim kadrosunda olanlar, aylık maaşlarının dışında, görev yaptıkları yerlerden kaynaklı olarak, döner sermaye ile ek ve ilave özel hizmet tazminatından da yararlanabilmekte, ayrıca tuttukları nöbet ve icap nöbeti karşılığı da ücret alabilmektedirler.

Pratisyen Hekimlerin Bölgelere Göre Aylık Ek Tazminatı

1.bölge        2.bölge       3.bölge        4.bölge      5.bölge      6.bölge     7.bölge

136 TL           256 TL        341 TL         427 TL         512 TL        683 TL     854 TL

Devlet memuriyetine 8/3’den başlayan “Pratisyen Hekim” kadro unvanlı memurların, her derece/kademe/hizmet yılında, %15 ve %20 gelir vergisi dilimlerinde 2021 yılının ikinci yarısındaki aylık net maaşları (sabit döner sermaye ödemesi dahil)  konusunda bilgi vermesi bakımından hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

 # Bu ve benzeri maaş, ek ödeme haberleri ile Sağlık Bakanlığı Resmi yazılarından habersiz kalmamak, gündemi takip etmek için buraya tıklayarak Whatsapp Haber Bültenimize Ücretsiz abone olabilir, gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Tıklayınız. 

Tablodaki aylık net maaş tutarları, bekâr (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre hesaplanmıştır.

Pratisyen Hekim kadrosunda olanların net maaşı (2021 yılının ikinci yarısında)

NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
*Çalışılan kurumlardan ve yerlerden kaynaklı ödeme farklılıkları (zam ve tazminat, sosyal denge tazminatı gibi) dikkate alınmamıştır.
*Tabloda hizmet süresi 13 yıldan az gösterilenlerin, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılmıştır. 
*Tabloda, hizmet süreleri itibariyle ulaşılabilecek derece/kademeler tahmini olarak kullanılmıştır.  
*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası primi kesintisi dikkate alınmamıştır. 
*Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.