Motorlu taşıtlar ve sürücü kurs sınavlarına katılan öğretmenlere sevindirici haber geldi.

Sınav ücretlerine yapılan %100’lük artışla ilgili memnuniyetlerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı sınav alanında sürücü adayları ve öğretmenlerin yerinde inceleyerek bilgi aldığı.

İyileştirme zammı hakkında açıklamalarda bulunan Levent Yazıcı, "İlgili bakanlıklarımız İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları'mızın emekleri çok değerli. Ama bizler de eğitimciyiz. Biz de şuna da çok inanıyoruz ki bu süreçlerdeki iyileşmenin temelinde de eğitim yatıyor. Onun için hem sürücü eğitimleri aşamasında hem de bu aşamadan sonra bizzat sınav uygulamalarında aslında çok ortak bir hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığımız da buradaki bu hassasiyeti özellikle öğretmenlerimizin sınav uygulamalarındaki özverili çalışmalarının çok yönlü olarak dikkate alıyor. İstanbul'da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var. Zannediyorum ülkemizin dörtte birindeki sınav uygulamaları İstanbul'da gerçekleşiyor.

Böylesine büyük bir çalışma yürüten ekiple çok sık bir araya geliyoruz. Öğretmenlerimiz yaklaşık günde 12 tane adayımızın sınavını gerçekleştiriyorlar. Sabah çok erken saatlerde başlıyor.

Önce saat 07.00 civarında toplanıyoruz. Haftanın 5 günü çalışan, emek veren meslektaşlarımız hafta sonu görev aldıklarında da bu sınav uygulaması içerisinde bulunuyorlar" dedi.