TGRT HABER’de Ercan Gürses‘in sunduğu programa konuk olan Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş lojistik de yaşanan sorunun tüm dünyayı ekonomilerini derinden sarstığını belirtti.

Ukrayna’nın Rusya arasındaki savaşa da değinen Kurtulmuş, bu durumun yeni bir küresel fiyat artışına yol açtığını, ekonomileri ise olumsuz etkilediğini söyledi.

İki meseleye dikkat çeken Numan Kurtulmuş, birincisinin dövizdeki oynaklığın giderilmesi olduğu ikincisinin ise fiyat istikrarsızlığı olduğunu belirtti. Fiyat istikrarsızlığı ile ilgili her gün görüşmeler yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, “dövizdeki oynaklık için eldeki tüm imkanlarla istikrara kavuşturulması birinci önceliğiniz” dedi.

TEMMUZ MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Vatandaşın dövizdeki oynaklık ile fiyat artışları nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirten Numan Kurtulmuş “temmuz ayında emekli ve memurların gelirlerinin artırılması için çalışmalarımız var” dedi

ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ OLACAK MI?

Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz.

Editör: Haber Merkezi