Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Kahramanmaraş Mali Sekreteri Hayrullah Demir, banka maaş promosyonları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim camiasının beklediği müjdeli haberi verdiğini açıkladı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili bankaya fesih şartlarının kuruma iletilmesi talebiyle yazı yazdığını belirten Demir, “yeni ihale sürecine geçileceği ifade edilmiştir” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA HAYIRLI OLSUN

Kahramanmaraştaki tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olsun. Değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman beye de bu kapsamda eğitim çalışanları adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Sağ olsunlar, kendileri çözüm odaklı yaklaşımları ile tereddütsüz olarak personelinin yararını gözetmişlerdir.

Çözüm Önerilerimizi Sunduk

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretimizde promosyon anlaşmaları kapsamında çözüm önerilerimiz olarak şunları ifade ettik:

  • Tüm çalışanlardan dilekçe alınarak, 15 Eylül tarihine kadar ilgili bankayla görüşülmesi ve promosyon için ödenen meblağın personel tarafından geri ödenmesi ile sözleşmenin fesh edilmesi.
  • Yeni bir banka ile promosyon sözleşmesi yapılarak, yapılan anlaşma doğrultusunda ilgili bankaya sözleşme fesh kapsamında eski bankaya ödemenin yeni sözleşme toplam miktarından ödenmesi.
  • Mevcut banka ile görüşmelerin yapılarak promosyon ücretinin tatminkar seviyede revize edilmesinin sağlanması.
  • Revize edilmediği takdirde tüm çalışanların maaşların yattığı gece hesaplarındaki maaş ödemelerinin farklı bankalara transfer edilmesi yoluyla bankaya tepki gösterilmesi.

30 Ağustos'a Kadar tatmin Edici Cevap Vermezseniz Fesih Edeceğiz

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 15 Ağustos 2022 tarihli ilgili bankaya gönderdiği yazısı ile de artık sürecin sonuna gelindiğini ifade etmek istiyorum. Bankaya 30 Ağustos tarihine kadar süre tanınmış, tatmin edici bir revize yapılmazsa, sözleşmenin tek taraflı fesh edileceği belirtilmiştir. Mücadele varsa, çaba varsa, emek varsa mutlaka karşılığı vardır. Promosyon sürecinin kazananı eğitim çalışanları olacak ne mutlu bizlere. Şimdi sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizdedir , aynı hassasiyeti onların da göstereceklerine yürekten inanıyoruz.

Kahramanmaraş Hürriyetçi Eğitim Sen İl yönetimi olarak, banka promosyon ile ilgili çaba gösteren diğer eğitim sendikalarına da teşekkür ederiz. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Kahramanmaraşta, ve Türkiyede gündemi belirlemeye, ve eğitim çalışanlarının yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi