CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 30 yıl aktif hekimlik yapmış bir milletvekili olarak, Türkiye'deki hekimlerin çok zor koşullarda mesleklerini yürüttüğünü belirtti. Kendisine gönderilen doktor maaş bordrolarını basın mensuplarına gösteren Kasap, "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı doktor maaş tutarları yalan. Hekimler çok daha düşük tutarlar alıyor" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın, hekimlerin sorunlarını görmezden geldiğini savunan Kasap, son 10 yıldaki en büyük hekim göçünün 2021 yılında yaşandığını söyledi.

"SON 10 YILDA YURTDIŞINA GİDEN HEKİM SAYISI 5 BİN 500"

CHP'li Kasap, "Türkiye'deki çalışma koşulları nedeniyle yurt dışına göç etmek için Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) belge alan hekim sayısı 2021'de 4 bin 405'e ulaştı. Son 10 yılda 5 bin 500 civarında hekim yurt dışına göç etti. İki hafta önce İstanbul Okmeydanı'nda göz ihtisasını alan bir hekim arkadaş, denkliği kabul edilmediği için Almanya'da 2400 avroluk asgari ücretle yardımcı hekim olarak çalışmaya başladı" diye konuştu.

Kasap, bir hasta için muayene süresinin 5 dakika olarak belirlenmesinin, hastaların mutsuz olmasına ve hekimlere yönelik şiddetin artmasına neden olduğunu anlattı. Ali Fazıl Kasap, öte yandan hekimlerin nöbetlerinin ve asistan hekimlerin maruz kaldığı mobbingin, yurt dışına göç etmelerine yol açtığını kaydetti.

CHP'li Kasap, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren bir doktor arkadaşının kızına ve eşine, çok düşük tutarda aylık bağlandığını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi