Kamu kurum ve kuruluşlarının Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki bazı unvanlardaki kadrolarında Sağlık bilimleri alanında önlisans mezunu olarak atanarak görev yapanlar, (Örneğin; Paramedik,Hemşire, Ebe, Sağlık Teknikeri, Sağlık Memuru, Laborant gibi) sağlık önlisansiyerleri için hazırladığımız güncel maaş tablosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Diğer taraftan, yukarıda andığımız unvanlarda görev yapan sağlıkçılar, görev yaptıkları yerlerin kalkınmada öncelikli yerler kapsamında olması durumunda, görev yerleri için önceden belirlenmiş olan oranlarda ek özel hizmet tazminatı adı altında ücretde ödenmektedir. 

Ek İlave Özel Hizmet Tazminatı Ödemeleri Tablosu için tıklayınız.

Mesleki Önlisans Mezunu (MYO) Sağlık Personeli Güncel Maaşlar;

Sağlık bilimleri alanında önlisans mezunu olarak görev yapan sağlık personellerinin, en düşük ve en yüksek derecelerde dahil olmak üzere ayrı ayrı her derece ve kademe ile kıdem yılları baz alınarak, 2019 yılının ikinci yarısındaki zamla beraber aldıkları/alabilecekleri net maaş tutarlarının hesaplandığı tabloya aşağıdan ulaşabilirsiniz. %15 VE %20 VERGİ dilimlerine göre net ele geçenler ayrı ayrı hesaplanmıştır.

Not: Tablo hazırlanırken aile yardımı - Çocuk yardımı ve asgari geçim indiriminden yararlanmayan personeller baz alınmıştır.

Peki Mesleki Önlisans Nedir ? Önlisans ile Mesleki Önlisans Terimlerinin Farkı Nedir?

Bilindiği üzere;

Meslek Yüksek Okullarının 2 yıllık bölümlerinden mezun olanlara Önlisans Mezunu denilmektedir.

Mesleki Önlisans ise; Meslek Yüksekokulllarının 2 yıllık bölümlerinden mezun olan ve bu bölümlerin Sağlık Bakanlığınca Üst Öğrenim Kapsamında olmasına denir. 

Mesleki Önlisans olarak kabul edilen güncel bölüm listesine ulaşmak için tıklayınız.

Örneğin; Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Meslek Yüksekokullarının 2 yıllık bölümü olan Bilgisayar Programcılığı yada Sigortacılık vb. bölümünü bitirmiş ve önlisans mezunu olmuştur. Ancak Bilgisayar Programcılığı yada Sigortacılık bölümleri sağlıkla ilgili üst öğrenim olmadığı için (Sağlık Bakanlığınca Üst Öğrenim Kapsamında olmadığı için) Önlisans mezunlarına verilen zam ve tazminatlardan yararlanamacaktır.

N O T L A R

 # Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

 # Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

 # Çalışılan kurum, yer ve bölgeden kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

 # Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

 # Tabloda hizmet süresi 10 yıldan az gösterilenlerin, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılmıştır.

 # Tabloda, hizmet süreleri itibariyle ulaşılabilecek derece/kademeler tahmini olarak kullanılmıştır. 

 # Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.

 # Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası primi kesintisi dikkate alınmamıştır.