Memur ve memur emeklisi Ocak 2023’te % 8’lik toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı artışıyla yetinmek istemiyor.

Yetkili konfederasyon Memur Sen’in toplu sözleşmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, asgari ücrete yapılacak zammın memurlar için kritik önem taşıdığını vurgulayarak, komisyondan çıkacak zam oranını merakla beklediklerini ifade etti.

Memur ve memur emeklisine yılbaşında % 8 oranında toplu sözleşme zammı verileceğini hatırlatan Tonbul, enflasyonun aralık ayında da %3 civarında çıkması durumunda oluşacak enflasyon farkıyla beraber memura en fazla %17 - 18 oranında bir zam göründüğünü söyledi.

%17’lik bir zammın yaşanan hayat pahalılığı karşısında yeterli olacağını kimsenin söyleyemeyeceğini dile getiren Tonbul sözlerini şöyle sürdürdü:

Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz. Başta emekliler olmak üzere sabit gelirliler ciddi manada sıkıntı yaşıyor. Halkın hissettiği enflasyonla gerçekleşen enflasyon arasında fark var. Bu farkı kapatmak, alım gücünü yükseltmek için mutlaka yeterli düzeyde bir refah payının verilmesi gerekiyor”

ASGARİ ÜCRET ZAMMI MEMUR REFAH PAYI ZAMMI İÇİN GÖSTERGE OLACAK

Tonbul, asgari ücret tespit komisyonundan çıkacak zammın memurun beklediği refah payının belirlenmesinde önemli rol oynayacağına işaret ederken, “Asgari ücrete örneğin yüzde 40 zam yapılması durumunda biz de yılbaşında elimize geçecek toplam zammın bu orana yakınlaştırılmasını bekleriz” diye konuştu.

ADIMIZ SENDİKAYSA İSTERİZ

Bayram Tonbul, devletin kendi alacaklarına yüzde 123'lük yeniden değerleme oranını kullanırken maaş zammında yüzde 85'lik TÜFE'yi esas almasının hakkaniyetle bağdaşmayacağını söyledi. Tonbul, “Devletin alacaklarında bir yılda yüzde 123 kayıp olduysa, çalışan ve emeklilerin kaybının da aynı oranla telafi edilmesi gerekir. Vergi dilimi de bu oranda artırılmalıdır. Adımız sendikaysa bu zammı istememiz kadar doğal bir şey olamaz. Üyelerimizin bize vekaleti var, ‘haklarımı koruyun' diyor. Korumak zorundayız” dedi.