Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge Bakan Selçuk'a soruldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 10/6/2020 İsmail KONCUK /Adana Milletvekili 

Hükümetin genel seçimler öncesinde seçim vaatleri arasında yer alan “3600 ek gösterge,” “birinci yüz günlük” faaliyet raporunda bulunmasına rağmen uygulanmadığı gibi “ikinci yüz günlük” faaliyet raporunda da tekrar 3600 ek gösterge için söz verilmiş ancak yine uygulanmamıştır. 

Bu bağlamda; 

1. 24 Haziran seçiminden önce “öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi” gibi memurlara öncelikli olarak verilen 3600 ek gösterge sözü neden yerine getirilmedi? 

2. İktidar tarafından “3600 ek gösterge” ile ilgili defatle meydanlarda söz verildi, bu söz mutlaka yerine getirilmelidir bu sözünüzü ne zaman yerine getirmeyi düşünüyorsunuz? 

3. 3600 ek gösterge verilmesinin kamuya maliyetinin araştırılması, ek göstergenin verilmesi için gerekli çalışmaların yapılabilmesi amacıyla İYİ Parti olarak verdiğimiz araştırma önergesinin genel kuruldaki görüşmelerinde, söz alan iktidar partisi adına açıklamalarda bulunan konuşmacı tarafından “Bütçeye getireceği yükler, ne zaman başlayacağı, kimlere verileceği gibi konularda sorumluluk sahibi bir parti olarak çalışmalar bittikten sonra, zamanı geldiğinde sözümüzü yerine getireceğiz” şeklinde açıklaması olmuştu. Bununla ilgili yapılan çalışmalar hangi durumdadır? Bu konuda Bakanlık olarak kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? 

4. Tüm kamu çalışanlarını kapsayan bir ek gösterge çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?