Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. denildi.

OCAK AYINDA YÜZDE 30-35 ZAM VERİLECEK ALGISI

Haberlerde memurlara %30 - 35 kümülatif artış son dakika açıklaması düştü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adeta kelime oyunu yaparak iki yılın toplamında memurlara verilecek zam ve enflasyon farklarının tamamını Ocak ayinda verilecekmiş gibi göstererek skandal bir açıklamaya da imza atmış oldu. Yapılan açıklamada "sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten" gibi ibarelere yer verilerek sağlık çalışanlarını yine halkın gözünde "çok maaş alıyorlar" algısının içine atmış oldu.

Öte yandan saglikpersoneliHABER.NET olarak yaptığımız kulis görüşmeleri sonucunda; Kamu çalışanlarına "%30-35 zam yapıldı" bilgisi kesinlikle doğru değil. Çalışma Bakanlığı, Memur-Sen ile görüşmesinin sonrasında tüm kamu çalışanları için yapılacak bir sosyal refah düzenlemesi üzerinde çalışıyor... Zam oranının henüz belirlenmediği edindiğimiz bilgiler arasında.

 #  Personel Sağlık'ın Whatsapp Haber Bültenine   abone olmak için tıklayın 

PERSONEL SAĞLIĞI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN - TIKLA- TAKİP  ET

Özetle kümülatif denilen zam açıklaması "2 yıl icinde enflasyon farklarıda dahil memura verilecek toplam zam" demek. Son 6 aylık dönemde bile enflasyon farkı reelde %30'u aşmış durumda iken hala yüzde 2 ek zam verileceğinin konuşulması memurları ciddi anlamda rahatsız ettiği belirtiliyor.