TÜFE tahminine göre %41,65 zam yapılması beklenirken en düşük memur maaşı ne kadar olacak? en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? sorularının cevabı memurlar tarafından merak ediliyor.

YÜZDE 35.64 ZAM KESİNLEŞMİŞ DURUMDA

Memur ve emeklisine enflasyonun %7,5’i aşan kısmı oranında enflasyon farkı zam olarak yansıtılacak. Memur maaşlarına yapılacak artışla beraber yaşlı, engelli, evde yakınına bakan vatandaşın gelirleri de artmış olacak. İlk 5 aylık enflasyon verilerine göre %35.64 zam kesinleşirken memur emeklilerine ise %28,14’lük fark oluşmuş durumda.

ZAM ORANI HAZİRAN ENFLASYON ORANI ILE DAHA DA ARTACAK

Daha yalın ifadeyle anlatmak gerekirse; 5 aylık enflasyon verilerine göre temmuz zammı %35,14 kesinleşmiş durumda. Buna ilaveten haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla zam oranı daha da artmış olacak. 

ZAM YÜZDE 39.17'Yİ BULABİLİR

Piyasa katılımcıları anketinde %2,97 Haziran ayı TÜFE tahmini yapıldı. Bu tahmine göre ise zam oranı %32,17 enflasyon farkı + toplu sözleşme gereği yapılacak %7 zamla beraber memura %39,17 zam yapılmış olacak. 

EK 2,5 REFAH ZAMMI VERİLEBİLİR

Diğer taraftan piyasa uzmanlarına göre çalışanlara ek iyileştirme yapılması da bekleniyor. 2022 ccak ayında yüzde 2,5 puanlık ek iyileştirme verilerek memura refah zammı yapılmıştı. Aynı oranda bir iyileştirme yapılması durumunda temmuz memur zam oranı %41,67’yi bulabilecek.