Memura seyyanen için zam ek bütçe ile gerçekleşecek! Milli Gazeteden Muhammed Vefanın haberine göre memura seyyanen zam ek bütçe ile gerçekleşecek. Hekimlere yapılması düşünülen zam ise eski haliyle geçecek. İşte detaylar...

Birçok meslek iyileştirme zammı beklerken, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gelen düzenleme tepkilerin ardından geri çekilmişti.

Söz konusu düzenlemenin gelecek hafta yine TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Söz konusu düzenlemenin sağlık çalışanlarına, maaş, ek ödeme ve ek gösterge ve hekimlerle ilgili maddelerin kapsaması bekleniyor.
Hekimlere yapılması planlanan zammın eski haliyle geçmesi bekleniyor. Sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirme zammının yapılması planlanırken, aynı zamanda ek ödeme üzerinden ya da direkt seyyanen zam tercihlerinin de masada bulunduğu belirtiliyor.

EK BÜTÇE GÜNDEMDE

Hükümet kanadı, memur kesiminde herhangi bir tepkinin gelmesini engellemeye yönelik de, tüm memurlara seyyanen zam konusunda çalışma yaptığı belirtiliyor.

MEMURA SEYYANEN ZAM İÇİN EK BÜTÇE BEKLENİYOR

Sendika temsilcilerinin de bu konuda, zam isteklerini daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ilettiği biliniyor. Seyyanen zam konusu için TBMM gündemine ek bütçenin gelmesi de bekleniyor.

Kaynak : Milli Gazete