Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aralık ayına ait enflasyon verilerini açıklanmasının ardından 1 Ocak’tan geçerli olacak memur zammı Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı.

TÜİK tarafından aralık ayına ait enflasyonun yarısı oranında açıklandığı konusunda uzmanlar hemfikir olurken devletin resmi ajansı dahi aralık ayı enflasyonunu %2,61 olarak tahmin ettiğini duyurmuştu.

"AL ZAMMINI BAŞINA ÇAL"

Verilen yüzde 25 zammın hiçbir memuru tatmin etmedi. Bastırılmış TÜİK rakamları esas alınarak verilen bu zammın hiçbir memuru memnun etmesi de mümkün değildir.

Sosyal medya platformlarında yazılan memurlar "#AlZammınıBasınaCal" etiketleriyle gündemi belirliyorlar.

Sosyal medya kullanan kamu görevlilerinin, açıklanan yüzde 25 zamma tepki göstermesi ve emeklerinin gücünü göstermesi gerektiği ifade ediliyor.

ADAM GİBİ SENDİKACILIK YAPIN!

İktidara yakın olduğu için Memur Sen'in böyle bir eylem yapması mümkün değildir ancak diğer sendikaların, memurların sesi olarak gerekli tepkiyi göstermesi en uygun adım olacaktır. Ancak 5-6 kişi ile gecenin geç saatinde, dostlar alışverişte görsün zihniyeti ile ışıkları dahi yanmayan Bakanlık önünde eylem yapıyormuş gibi gözükmek yerine sahaya verdikleri sosyal medya mesajlarının gereği olarak ADAM gibi gündüz vakti gerekli tepki açıklamalarını yapmaları gerekmektedir.

Konuyla ilgili yapılan tepki paylaşımda “%25 zammının krizini fırsata çevirip gece ışıkları sönük bakanlığın önünde 6/7 kişiden oluşan sözde sendika ama amacı rant olan bu süreçte bile derdi kar amacı olan yeni oluşumlar saha sizi bekliyor, farkınızı görelim” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan memurun beklentisini karşılamayan zam oranı sonrasında oluşan tepki sendikaların yeni üye rant kapısı olmuş durumda. Hiçbirinin memuru umursamadığı, rantları uğruna popülizim yaptıkları ve adeta oluşan mağduriyet üzerinden göbek atarcasına twitler atmaları tepki çekiyor.

Editör: Haber Merkezi