Dün Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleşen Memur Sen ve Bakan Vedat Bilgin arasındaki görüşmede memura ek zam talebinin yanında gelir vergisi oranının %15’e sabitlenmesi de talep edildi.

Sosyal medyada dile getirilen iddialara göre ise; Memur Sen’in ek zam talebiyle ilgili Bakandan % 8 toplu sözleşme zammına ilave enflasyon farkının yanında yine % 8 oranında ek zam talep ettiği iddiaları gündeme getirildi.

Diğer taraftan Mil Diyanet Sen Genel Başkanı ise Memur Sen heyetinin Çalışma Bakanından ek zam oranı olarak yüzde 5 talep ettiğini ileri sürdü.

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Paylaşımında, “Kamu çalışanlarına yüzde 5'lik komik bir ek zam verileceğine ilişkin duyumlar var.

Memur-Sen de ek zam istiyor ama rakam belirtmekten çekiniyor.

Memurun yüzünün gülmesi için yapılacak artış, enflasyon farkı ile birlikte yüzde 50'den az olmamalıdır.” İfaderini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Kamu Sen Yönetimi tarafından ziyaret edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün de Memur Sen heyeti tarafından ziyaret edildi.

Memur Sen tarafından yapılan ziyarette vergi matrahları konusunda memurların duyduğu huzursuzluk dile getirilirken, son birkaç ay içerisinde kamu görevlileri vergi matrahından kaynaklı olarak aldıkları ücreti kaybettikleri dile getirildi.

"Memurlar için zam yapmanın birçok seçeneği var"

Kamu görevlilerinin durumunun bir an önce görülmesini ve bu ocakta enflasyon farkıyla beraber yüzdelik zammın yansıyacağı zamla birlikte ek bir zammın yapılmasının zaruret olduğunun altını çizen Yalçın, şöyle devam etti:

"Bunu bir kez daha ifade ettik ve temel beklentimizi ortaya koyduk. Bu nasıl yapılabilir konusunda, memurlar için zam yapmanın bir çok seçeneği var. Siz bunu taban aylığa yaparsınız, seyyanen zam yaparsınız, oran olarak yüzdelik zam yaparsınız, bir kısmını oran bir kısmını seyyanen yaparsınız. Onun için kamu görevlilerinin bordrolarında çeşitli kalemler var. Yeterki bu anlamda ek zam yapılması konusundaki karar verilmiş ve çalışanların beklentileri görülmüş olsun."