Memur Kadrosundan Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) Kadrosuna Geçişte Maaş Ne Kadar Artar?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, memur kadrosu ile V.H.K.İ kadrosunun görev tanımında farklılık yoktur. Terim olarak farklı yazılsa da, fiiliyatta görev tanımları birebir aynıdır. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Bakanlıklar, V.H.K.İ kadrosuna geçmek isteyen memurların, 120 saatlik MEB onaylı bilgisayar sertifikasını insan kaynakları yada özlük birimine ibraz ettiklerinde V.H.K.İ kadrosuna geçişlerini yapmaktadırlar. Ancak her ne kadar aynı işi yapsalarda V.H.K.İ kadrosunda görevli kamu çalışanı, memur kadrosunda görev yapan kamu çalışanından bir miktarda olsa fazla maaş almaktadır.

VHKİ ve Memur kadro unvanlarının maaş unsurları arasındaki farklar

-VHKİ ile memurların ek göstergeleri ile ek ödemeleri aynı orandadır. Memurun VHKİ kadrosuna atanması durumunda maaşın bu unsurlarında bir artış olmayacaktır.

-Memur ile VHKİ kadroları arasında yan ödeme puanı olarak 1750 puan farkı vardır. Memur kadro unvanlı personel hakkında toplam 500 puan yan ödeme uygulanırken, VHKİ kadro unvanlı personel hakkında toplam 2250 puan yan ödeme uygulanır.

**Tazminatlar: Memur kadro unvanlı personel hakkında 1-7 derecelerde %49, diğer derecelerde %48 oranında özel hizmet tazminatı uygulanırken; VHKİ kadro unvanlı personel hakkında ise 1-4 derecelerde %55, 5-7 derecelerde %49 ve diğer derecelerde %48 oranında özel hizmet tazminatı uygulanır.

Bu verilere göre 1-5 derece arasındaki memur ile VHKİ arasında yaklaşık 160 TL 5-9 derece arasındaki memur ile VHKİ arasında yaklaşık 175 TL maaş farkı olmaktadır.

Editör: Haber Merkezi