Medikal Park grubu Liv Hospital Ulus hastanesinde 2019 yılında kurumsal maaş zammı yapılmadı. İşe başlarken Hastane insan kaynakları bir sonraki dönemde maaş zammı alamayacaksınız demediği için çalışanlar mağduriyet yaşıyorlar. 2020'de de Covid-19 virüsü bahanesiyle yine maaş zamları yapılmadı.

Diğer kurumsal hastanelerin 2019'da %25-30 arası zam yaptıkları, 2020'de ise %15-20 arası zam yaptıkları belirtiliyor. Liv Hospital çalışanlarının 2018'de işe başlayanların 2 yılda ortalama maaşlarından %40 civarında kayıp yaşadıkları belirtiliyor. Kurumda çalışanlar bu nedenle isyan ediyor.

Medikal Park grubu ve Liv Hospital hastanesini en son çalışılacak kurum olarak gördüklerini belirten çalışanları, Temmuz 2020 itibariyle toplu istifaya hazırlandıklarını söylediler. 2 yıldır yapılmayan maaş zamları nedeniyle işverenin sağlık çalışanlarına güven vermediği gerçeğini vurgulayan emekçiler, bu nedenle hangi sektörde olursa olsun iş başvurusunda ve işe başlarken iş sözleşmesinde mutlaka kurumsal maaş zamları yıllık tüfe değerinin üstünde yapılması talebini el yazılarıyla yazmaları gerektiğini belirtiyorlar. Yaşadıkları mağduriyeti birbaşka sağlık çalışanının yaşamamasını isteyen sağlık emekçileri, bu şekilde sözleşmeye el yazılarıyla maaş zam oranını yazmamaları durumunda "biz Liv hospital çalışanları gibi çalıştığı kurum yönetimi ile sıkıntı yaşarsınız" dediler.