Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün öğle saatlerinde sağlık personellerine zam ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Bakan Koca yaptığı açıklamalarda “Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis’te tüm grupların desteğini bekliyoruz.” ifadeleri sağlık camiasından büyük tepki toplamıştı.

saglikpersoneliHABER.NET olarak Bakanlık kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam saatlerinde verdiği talimatla sağlık çalışanlarının maaşlarında 750 TL ile 1000 TL arası zam yapılması için talimat verdiğini haberleştirmiştik. Haber için tıklayınız.

Yarın TBMM’de sağlık personellerinin ücretleri ile ilgili bir düzenleme yapılacak. 

Tüm bu son dakika gelişmelerinin ardından Ak Parti kanadından somut adımlar gelmeye devam ediyor. Ak Parti yönetimi tarafından Milletvekillerine gönderilen ÇOK ÖNEMLİ başlıklı SMS mesajıyla "YARIN GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİLECEK 287 S. SAYILI BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİNE YENİ MADDE İHDASI YAPILACAK VE GÖRÜŞMELERİN SONUNDA TEKLİFİN TÜMÜ ELEKTRONİK CİHAZLA OYLANACAĞINDAN TÜM MV.LERİMİZİN YARIN (CUMA) SAAT 11:00’DE GEN.KUR.DA HAZIR BULUNMALARI VE GÖRÜŞMELER SONUÇLANINCAYA KADAR GEN.KUR.DAN AYRILMAMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR." denildi.

İŞTE O SMS MESAJI

Bu gelişme sonrası diğer sağlık çalışanları zam talebi ile ayaklandı. Sosyal medya üzerinde konuya ilişkin binlerce yorum yapıldı. Karara tepki gösterenlerin içinde çok sayıda hekimin olması ve karardaki eşitsizliğe vurgu yapmaları dikkat çekti.

AK Parti, dün Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan maliyet analizi ve görüş istedi. Bakanlığın çalışmasının neticesine göre bugün yeniden toplanacak Genel Kurul'da mevcut torba yasaya zam düzenlemesinin eklenebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan sağlık çalışanlarına yönelik zam düzenlemesinin yanı sıra hekim zammından üniversite hastanelerinde çalışan doktorların da faydalanması için bir düzenlemenin daha gündemde olduğu ifade ediliyor.

 # Personel Sağlık'ın Whatsapp Haber Bültenine  abone olmak için tıklayın 

PERSONEL SAĞLIĞI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN-TIKLA-TAKİP  ET-KAÇIRMA